Onze oudste leest iedere avond anderhalf uur op zijn e-reader en was dan ook erg verheugd dat De Tempeljagers 1 – Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs als pdf in mijn inbox verscheen. Het boek is nog zo nieuw dat er nog geen e-book van uitgekomen is, maar gelukkig herkende zijn Kobo e-reader het bestand meteen. Na 3 avonden lezen had hij het boek uit…

De pre-puber is dol op boekenseries, en dus is het boek De Tempeljagers 1 – Het verdwenen eiland Kivamba wel aan hem besteed. Waar hij er soms ook een waargebeurd verhaal doorheen jast, hebben spannende en fantasievolle verhalen toch wel de voorkeur. En laat dat nou net de specialiteit van Michael Reefs zijn. In 2004 begon Michael aan een avontuurlijke fantasyserie: De Bieb-bende. Pas in 2011 was de hele serie klaar en besloot hij het eerste deel te publiceren. De Bieb-bende bleek al snel een succes te zijn…want heel veel kinderen begonnen weer met lezen!

Het verhaal van De Tempeljagers 1

Het verhaal gaat over de broers Noah en Finn, die op onderzoek uitgaan in de kelder van Chateau Ravenhorst. Tussen alle spullen vinden ze een hele oude landkaart van het mysterieuze eiland Kivamba. Het eiland zou gevaarlijk zijn, maar juist dat zorgt ervoor dat de tweelingbroers nieuwsgierig worden en willen uitzoeken waar het eiland zich bevindt en wát er dan precies aan de hand is. Samen met hun allerbeste vriendin Tess halen ze hun avontuurlijke tante Lara over om op ontdekkingsreis te gaan. Eenmaal op het eiland wordt deze laatste echter ontvoerd en moet de tweeling alles op alles zetten, om samen met Tess hun tante terug te vinden. Hiervoor moeten ze een magisch voorwerp uit de tempel halen, maar dit is niet heel erg makkelijk door alle valstrikken en gevaren die ze tegenkomen.

De mening van de 11-jarige

Ik vond het een superspannend boek en ik heb het heel erg snel uitgelezen. Het meest spannende gedeelde zit aan het einde. Je kunt tijdens het lezen zelf heel erg goed bedenken hoe het er allemaal uit zou moeten zien. Ik heb er zelfs van gedroomd….ik heb enorm veel zin in het tweede deel!

 

Titel: De Tempeljagers – Het verdwenen eiland Kivamba
Auteur: Michael Reefs
ISBN: 9789463850230
Leeftijd: 10+
Prijs: €17,99

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.