Ik krijg wekelijks een heleboel persberichten, waaronder aankondigingen van boeken die uitgekomen zijn, of op korte termijn uit gaan komen. Omdat het buiten wat kouder wordt en de avondjes op de bank met een goed boek, een kopje thee en een dekentje weer in het verschiet liggen, dacht ik dat het misschien een goed idee was om 10 nieuwe boeken met jullie te delen.

#1 Sportouders – Tom Teulingkx & Marc Geenen

Welke ouder wil niet dat zijn kind gezond sport? Dat heeft niks dan voordelen. Toch zitten veel sportouders met vragen. Traint mijn kind niet te veel? Mijn zoon mag een jaar hoger voetballen, maar is dat een goed idee? Hoe zit het met stress? Hoe ga ik om met trainers? Mag ik sportdrankjes of supplementen geven? En hoe zit het met een hartonderzoek? Op deze en talloze andere vragen geven sportarts Tom Teulingkx en medisch journalist Marc Geenen heldere en wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, met praktijkvoorbeelden. Zo vertellen cyclocrosslegende Sven Nys, hockeytopper Arthur Van Doren, Rode Duivel Thomas Vermaelen, judoheld Dirk Van Tichelt en andere sport-BV’s hoe zij opgroeiden tot topsporters. Maar Sportouders gaat niet alleen over toptalenten; dit boek geeft alle ouders, grootouders én jeugdsportbegeleiders praktische tips om te voorkomen dat een kind de pedalen verliest, de bal misslaat of buitenspel wordt gezet. Verschijningsdatum: 6 oktober 2018.

#2 Backpack bestemmingen: De mooiste reizen voor backpackers – Roëll de Ram

In Backpack bestemmingen vind je drieëntwintig betoverende persoonlijke reisverhalen. Met daarin voor elke bestemming praktische tips, mooie routes en schitterende foto’s. Van een tempeltour door Myanmar tot een prachtige reis langs de oostkust van Australië. Maar ook een ijskoude backpack reis door IJsland is te vinden in het boek. Een boek vol inspiratie voor elke backpacker die zin heeft om een mooie plek op onze wereld te ontdekken. Verschijningsdatum: 9 oktober 2018. 

#3 Baantjer – ‘De Cock en de dood van een kerkrat’ – Peter Römer

Deel 83 in de Baantjer-serie heet ‘De Cock en de dood van een kerkrat‘ en is geschreven door Peter Römer. Rechercheur De Cock is door zijn rug gegaan, en met moeite beweegt hij zich richting de Oudezijds Voorburgwal. Vastgoedhandelaar Koen Pronk is dood aangetroffen; een val of moord? Niet veel later worden De Cock en Vledder naar de Vituskerk geroepen, waar voor het hoofdaltaar het levenloze lichaam ligt van Okke, een van de vaste krakers van de kerk. Het eerdere slachtoffer, Koen Pronk, blijkt een goede kennis van de voormalige pastoor van de Vituskerk te zijn geweest. De Cock vermoedt dat de moorden verband moeten houden, maar hoe? Verschijningsdatum: 25 september 2018. 

#4 Ultieme culi-bestemmingen – Lonely Planet

#5 Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van) – Catelijne Elzes & Deborah Freriks

Piekeren, een liedje dat maar in je hoofd blijft, een glaasje wijn of tot laat doorwerken zijn allerlei redenen waarom je soms geen slaap kan vatten. Catelijne Elzes en Deborah Freriks zijn zelf ook slechte slapers, samen met 66% van de volwassenen. Dit boek biedt herkenning aan de hand van opwekkende verhalen. Op humoristische wijze beschrijven Catelijne en Deborah hun zoektocht naar een manier om beter te slapen. Er is geen kant-en-klare oplossing, maar er zijn veel manieren om meer en beter te slapen. “Van dit boek ga je beter slapen” is een toegankelijk boek voor iedereen die niet goed slaapt, boordevol tips om beter te slapen, herkenbare journalistieke verhalen en pakkende illustraties. Verschijningsdatum: 25 september 2018. 

#6 Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

In haar nieuwste Handlettering doe je zo!-boek geeft bestsellerauteur Karin Luttenberg al haar geheimen prijs. Op de voor haar zo kenmerkende enthousiasmerende wijze geeft Karin maar liefst 72 tips om tot de beste resultaten te komen. Haar favoriete materialen, ondergronden, tips en tricks: het komt allemaal aan bod. Hoe lang moet je bijvoorbeeld oefenen, wat is de handigste werkwijze en wat het beste materiaal? Verschijningsdatum: 25 september 2018. 

#7 Kintsugi: De schoonheid van emotionele scherven – Céline Santini

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Dag na dag, week na week is de restaurateur bezig het object te reinigen, verzorgen, behandelen en uiteindelijk verbeteren. Dit principe is uitgegroeid tot een bekende therapeutische metafoor om emotionele wonden te helen – hersteld en verrijkt door waardevolle levenslessen. Dit schitterend vormgegeven, praktische boek biedt hulp en maakt ons imperfecte leven mooier dan het ooit was. Verschijningsdatum: 25 september 2018. 

#8 Natuurlijk! Langer gezond – Anne Marie Reuzenaar

Waarom gaat het lichaam haperen als we ouder worden? En kunnen we ook oud worden zonder uitpuilend medicijnkastje? Jazeker! In haar nieuwste boek Natuurlijk! Langer gezond laat Anne Marie Reuzenaar zien hoe. In dit informatieve kookboek kun je ontdekken hoe je minder goede genen te slim af kunt zijn en welvaartsziekten kunt voorkomen. Met het 10-stappenplan boordevol voeding- en leefstijltips én de ruim 120 heerlijke recepten kun je meteen aan de slag. Ook bespreekt Anne Marie 25 aandoeningen waarbij ze je laat zien hoe je voeding als medicijn kunt inzetten. Verschijningsdatum: 26 september 2018. 

#9 Conor McGregor: Notorious – Jack Slack

Conor McGregor is één van de grootste sterren in de vechtsport. Een man uit Dublin die in vijf jaar tijd meer bereikt bij het Ultimate Fighting Championship dan wie ook in de bestaansgeschiedenis van de organisatie. Op 6 oktober maakt ’s werelds bekendste MMA’er, Conor McGregor, zijn comeback in Las Vegas tegen de Rus Khabib Nurmagomedov. Een mooi moment om terug te kijken naar zijn opmars binnen de vechtsport. Jack Slack (psuedoniem) schreef het verhaal over een jonge kerel die door zijn bloedstollende vastberadenheid het gezicht werd van mixed martial arts. Verschijningsdatum: 25 september 2018.

#10 How to stop feeling like sh*t –  Andrea Owen

How to stop feeling like sh*t biedt een eerlijke en verfrissende benadering om vrouwen af te helpen van de meest hardnekkig gewoonten om zichzelf naar beneden te halen. Van het luisteren naar hun bitchy innerlijke criticus tot het pleasen van mensen. In dit boek laat Andrea Owen zien wat er achter die gewoonten schuilt en geeft ze oplossingen voor dit gedrag. In elk hoofdstuk staat een bepaalde gewoonte centraal, waardoor je het boek in elke volgorde kunt lezen. In 14 hoofdstukken leer je 14 gewoonten te doorbreken. Verschijningsdatum: 4 december 2018.

Meer boeken zijn hier te vinden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.