Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van 3 kids: Noah is 12, Eli is 3 en Filou is deze zomer 1 geworden. Doordeweeks ben ik veelal thuis te vinden achter de laptop, om te werken aan mijn blog Een Goed Verhaal. Daarom staan onze weekenden vaak in het teken van dagjes weg met het gezin. Gewoon ergens lekker wandelen, een markt bezoeken of echt even uitrazen in een pretpark.

Top 3 favoriete uitjes in Noord-Holland
Alhoewel wij het helemaal niet erg vinden om een stukje te rijden, gaat onze voorkeur wel uit naar uitjes in de buurt. Voordeel is dat we niet zo lang in de auto hoeven te zitten en dat we op tijd weer thuis kunnen zijn. Deze 3 uitjes zijn favoriet omdat ze voor ons dichtbij huis zijn en omdat ze zowel goedgekeurd zijn door zowel onze tiener, als onze peuter en dreumes!

Sprookjeswonderland Enkhuizen
Zelf kom ik al van jongs af aan in Sprookjeswonderland Enkhuizen. Het is een kleinschalig pretpark, gericht op de allerkleinsten. Het is er dus overzichtelijk, niet zo belachelijk duur en nog een voordeel: geen wilde attracties waar je uren voor in de rij hoeft te staan. We komen hier jaarlijks om gewoon even gezellig te wandelen en om de kids te laten genieten van de attracties. In de speeltuinen kan onze tiener zich ook nog prima vermaken en het schommelschip en de 3D vlucht met Heks Hupsakee (meteen de “wildste” attracties in het park) vindt hij stiekem ook nog hartstikke leuk. In de kerstvakantie wordt Sprookjeswonderland omgetoverd tot Sprookjeswinterland. Ook dat is echt een aanrader!

Zuiderzeemuseum
In Enkhuizen vind je ook het Zuiderzeemuseum. Nu zul je misschien denken: Is een museum een leuk uitje voor kinderen? Maar in het Zuiderzeemuseum is er juist voor kinderen veel te zien en te doen. Je kunt er je eigen klompbootje maken en versieren, je kunt er een rondje varen op de trekschuit, verkleden in oud hollandse klederdracht en een les volgen in het oude schooltje. Een bezoek aan het museum is niet compleet zonder een bezoekje aan het oud hollandsch snoepwinkeltje. Er gaat altijd wel een zak zuurtjes en een pak trekdrop mee naar huis! Omdat wij een Museumkaart hebben kunnen we hier altijd gratis naar binnen, dus is het zelfs al aantrekkelijk om er gezellig een rondje te wandelen.

Landgoed Hoenderdaell
Van de zomer kwamen wij voor het eerst in dierenpark Hoenderdaell. Ik had al van vriendinnen gehoord dat het er ontzettend leuk was, dus nu wilde ik er graag zelf een keer met het gezin heen. En ik kan het iedereen aanraden! Landgoed Hoenderdaell (Anna Paulowna) is namelijk niet zomaar een dierenpark. Hier worden dieren gehuisvest die allemaal een zwaar verleden hebben. Voornamelijk oude circusdieren of dieren die onder andere erbarmelijke omstandigheden zijn gevonden. Bij Stichting Leeuw worden wilde katachtigen zoals leeuwen en tijgers opnieuw opgevoed om te zorgen dat ze weer in het wild uitgezet kunnen worden. Ze zijn daarom afgeschermd en kun je alleen door kleine kijkgaatjes naar ze kijken. Verder is er nog een roofvogelshow en een mooie natuurspeeltuin.

Vind je het leuk om te zien wat ik nog meer met mijn family of 5 onderneem? Je kunt mij op Instagram volgen (@mirjam_hart) of bekijk alle uit tips met kids eens op mijn blog Een Goed Verhaal.

 

Liefs, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.