Stel, je zou de mogelijkheid (en de financiële middelen) hebben om een jaar lang met je gezin op wereldreis te gaan! Zonder verplichtingen, afspraken..gewoon doen wat je wilt. Klinkt heerlijk toch? Mireille en haar man Marcel, gooiden het roer om en gingen samen met hun zoon Teun deze fantastische uitdaging aan. Een maand op weg ontdekt Mireille dat ze zwanger is van hun tweede kindje…ontzettend fijn natuurlijk, maar hoe zit dat eigenlijk met bevallen in het buitenland? Mag dat wel overal? En hoe is dat eigenlijk, om zwanger op wereldreis te zijn? Mireille schreef er een boek over….

De keus maken om toch door te reizen terwijl je zwanger bent, lijkt me geen makkelijke. Toch besloten Mireille en Marcel, dat ze niet terug wilden naar Nederland en gewoon hun reis af wilden maken. In het boek lees je over alle mooie plekjes die Mireille, Marcel en (voornamelijk pindakaas-etende) Teun bezoeken, maar ook over de controles die Mireille heeft in verschillende ziekenhuizen ivm haar zwangerschap. Het ene ziekenhuis blijkt professioneler en prettiger dan het andere en dat is soms best even moeilijk voor  Mireille, die uiteraard vol met hormonen zit. Ze volgen de zon, via Azië, Australië en Nieuw-Zeeland naar Zuid-Amerika .Uiteindelijk besluiten ze, door omstandigheden, dat Mireille gaat bevallen in Santiago de Chili, daar gaat het er 180 graden anders aan toe.

Zwanger in 13 landen is een een waargebeurd verhaal dat als doel heeft te inspireren. Het boek gaat over leven zonder agenda, zonder verplichtingen, te doen en laten wat je hart je ingeeft en reizen met een peuter.

In het midden van het boek vind je een aantal foto’s, die je een kleine indruk geven hoe de reis eruit gezien heeft. Een inspirerend boek, wat echt in je koffer moet zitten als je straks op vakantie bent!

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.