Jaarlijks wordt rond de verjaardag van Annie M.G. Schmidt ( 20 mei 1911) een feestweek gegeven in de boekhandels, op school en in de bibliotheek. Het thema van deze feestweek in 2015 is: ‘Het grote dierenfeest‘. Centraal staan alle dierenverhalen van Annie M.G. Schmidt en dat zijn er nogal wat. Te denken valt aan poes Minoes die op dit moment zelfs als musical in de theaters speelt, drie ouwe ottertjes en Takkie het hondje van Jip & Janneke.

Om het feest nog completer te maken brengt Uitgeverij Querido drie boeken uit: 09cc84a2-da9f-4ffe-bfb4-bdad1d65fedd_Logo Schmidtweek 2015-150px

‘Jip en Janneke- Dierenvrienden’ 1+ Jip en Janneke zijn dol op dieren. Ze wandelen met Takkie maar het allerliefste zijn toch wel de vier jonkies van Siepie. Met illustraties van Fiep Westendorp

‘De leeuw is los’ 4+ Met tekeningen van Sieb Posthuma, die van dit gedicht van Annie M.G. Schmidt een prentenboek maakt.

‘De geit van dokter Sanders’ 4+ Een voorleesbundel boordevol met gedichten, verhalen en fragmenten met een paar extra verrassingen, zes versjes die voor het eerst in boekvorm verschijnen! Binnenkort volgt onze recensie op KiDDoWz.

Op deze site zijn onder downloads kleurplaten en maskers te vinden om ook thuis deze feestweek mee te vieren Querido kinder- en jeugdboeken.

Wat is je lievelingsdier van Annie M.G. Schmidt, het dier dat in deze feestweek echt niet mag ontbreken?

/Lmcmr

2 thoughts on “Annie M.G. Schmidtweek van 13- 23 mei 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.