jij_bent_een_prinses_1_0Als ik een boekje krijg om te recenseren dan probeer ik het altijd zodanig in te plannen dat ik gelijk met de kinderen het boek kan lezen. De indrukken zijn dan helemaal vers en het liefst schrijf ik diezelfde dag of daarna de recensie. Ditmaal ging het iets anders door het tropische weertje.

De kinderen lagen in het zwembad te spetteren en te spelen alsof ze een zeemeermin waren en de postbode kwam langs met het boek. Tien minuten later lag deze mama met het boek “Jij bent een prinses” in de hangmat om het boekje te lezen. Gelijk viel er een sticker kaartje uit en en boekenlegger, wat dan weer zeer handig was toen een van de kinderen vroeg om wat drinken. Het boekje werd verder in een adem teug gelezen en zelfs ik heb het met heel veel plezier uitgelezen. Met dit tropen weer slapen de kinderen niet op hun normale bedtijd, dus plande ik de bedtijden in zoals ze altijd waren maar stond er op de extra planning lekker lang lezen. Juist het hele boekje van begin tot het einde met de ramen tegen elkaar open om af te koelen.

Op de ene pagina staat de tekst en op de andere pagina wordt de tekst begeleid met een leuke illustratie. Zo hoeven de kinderen niet alleen te luisteren maar valt er ook veel te zien. De kinderen wijzen de gebeurtenissen aan terwijl ik aan het lezen ben, zo is het een interactief boek wat zeker geschikt is. Ofschoon het boek voor kinderen van 4-8 jaar uiterst geschikt is kan mijn dochter er ook al perfect uit voorlezen voor haar jonge zusje. Later betrap ik haar met het boek op de bank nogmaals lezend… Ook dit boek krijgt een ereplek in de boekenkast.

Omschrijving van ‘Jij bent een prinses’ SAMSUNG CAMERA PICTURES

De koning geeft een feest. De prinsessen Felicia, Rizpah en Emmelie willen iets bijzonders doen om hun papa te verrassen. Ze proberen er net zo uit te zien als die perfecte prinsessen uit het boek dat ze gevonden hebben. Maar tijdens het feest gaat er van alles mis! Nu is de koning vast teleurgesteld!

De prinsessen leren dat ze prinsesjes zijn omdat ze bij de koning horen, niet om hoe ze eruitzien of om wat ze kunnen. Een waardevolle boodschap voor elk prinsesje!

Jij bent een prinses is een voorleesboek voor meisjes van 4-8 jaar. Een parabel over God als vader en de mensen als zijn kinderen.

Jij bent een prinses is het eerste deel van de serie ‘Thuis bij de Koning’. Alle prinsessenboekjes bevatten een bijbehorend stickervel. Het tweede deel van ‘Thuis bij de Koning’ verschijnt in het najaar van 2015.

SAMSUNG CAMERA PICTURESISBN: 9789033832697
Auteur: Dorgelo, Tanneke en Maaike van den Akker
Illustrator: Maaike van den Akker
Uitgever: Ark Media

Het boekje ‘Jij bent een prinses’ is te bestellen via de website van Ark Media

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.