untitledAangezien de kinderen allen gedoopt zijn in de Christelijke kerk vind ik het leuk om boekjes te hebben over de verhalen van God. Ondanks dat wij niet heel Katholiek zijn in huis, blijft het bijzonder om de verhalen te vertellen, te lezen of te horen. Het boek ‘Jona rent weg’ is een prachtig exemplaar over God. Jona krijgt een opdracht van God en moet deze uitvoeren. Jona denkt er echter heel anders over, hij loopt er voor weg. Terwijl Jona mee vaart op de Tarsis wordt duidelijk dat God niet wilt dat Jona nog verder gaat. Een spannend verhaal volgt.

Het boek is uitermate geschikt voor kinderen die op AVI E3 niveau lezen. Als ouder zijnde kun je het boek ook voorlezen, maar ook de grotere broer en/of zus kan hier zijn of haar aandeel aan geven. Zo is het boekje geschikt voor ieder wat wils. Bovendien is het boekje erg leerzaam voor de oudere kinderen door o.a. de woordenschat. Veel van het schippersleven komt naar voren toe. Maar ook over mensen vergeven als ze eens een fout gemaakt hebben. Bovendien bestaat er zoiets als een tweede kans.

De illustraties in het boek zijn zwart-wit, SAMSUNG CAMERA PICTURESerg duidelijk en geven een beeld waar het stukje over gaat. De hoofdstukken zijn vrij kort (1-2-3 pagina’s) waardoor het kind gemotiveerd raakt, doordat het niet overladen wordt met tekst.

Jona rent weg
 Het is nacht, maar Jona slaapt niet.
 God wil dat hij naar Ninevé gaat,
 Maar hij wil niet.
 'Ik weet het' zegt Jona.
 'Ik loop weg.
 Zo ver dat zelfs God niet weet waar ik ben.'
 Jona stapt uit bed en pakt zijn koffer.
 Het is buiten nog donker.
 Als hij nu weggaat, ziet niemand heb.
 Ook God niet.
 Toch?

Auteur: Angelique Bosarkmedia_fc
Illustraties: Liza-Beth Valkema
Uitgever: Ark Media
ISBN: 9789033832352

Het boek ‘Jona rent weg’ is bij www.arkmedia.nl te koop.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.