11249631_1141696229189424_575681751919515665_oVers van de pers, nieuwer dan nieuw en leuker dan leuk! Ik zit er alweer helemaal voor klaar om dit boekje samen met de kleuter door te lezen. In dit boekje neemt Bobbi je mee in de wereld van de baby. De meesten van ons kennen Bobbi al uit eerdere reviews of hebben misschien een boekje geleend of gekocht… In de afbeelding hierlangs (bron monicamaas.nl) staat een overzicht van alle Bobbi boekjes. 

Mijn kleuter is momenteel helemaal weg van baby’s. Ze vraagt al weken wanneer iemand een baby in de buik heeft. Afgelopen maand was het dan zover, ik word voor de eerste keer tante en mijn kinderen krijgen een neefje. Je kunt je voorstellen dat het dan extra leuk is om het boekje samen met de kleuter door te nemen. Zoals bij de andere boekjes van Bobbi zijn ook in dit boekje de illustraties weer helemaal geweldig. Persoonlijk vind ik de illustraties zo mooi dat ik er lange tijd vol bewondering naar kan kijken. Schijnbaar ben ik niet de enige want dochterlief zit langs me en keurt het niet goed als ik de pagina op een gegeven moment om wil draaien.

Bobbi en de babycollage-2015-11-12bobbi en de baby
Poepen, plassen, in bad gaan, wandelen, eten, drinken, spelen, slapen, ruzie maken en voorlezen zijn onderwerpen die aan bod komen in dit boekje van Bobbi. Op elke pagina gebeurt er weer iets waar Bobbi en de baby in voor komen. Door de illustraties wordt het voor uw kind duidelijk waar het verhaal over gaat. Uiteraard kunt u de geschreven tekst voor lezen. Maar als u het op een gegeven moment een beetje zat bent kunt u er ook een zoek spelletje van maken. Zoek Ollie, de zeilboot of zoek de maan. Hierdoor krijgt het boek gelijk een andere wending waarmee het leuk en leerzaam blijft.

Wist u dat….
– een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar leert als er 15 minuten lang gelezen of voorgelezen wordt?
– kinderen die niet vrij lezen gemiddeld maar 600 nieuwe woorden leren per jaar
– kinderen die lezen zijn nieuwsgieriger en sociaal actiever maakt?
– kinderen 95% van de woorden in een tekst moeten kennen om de tekst te kunnen begrijpen?
– lezen uit een boek een grotere voorkeur geeft dan lezen via een tablet, laptop, e-reader of pc?

Maar vooral dat lezen of voorgelezen worden vooral heel erg leuk is!

/Miranda Young

(Visited 485 times, 1 visits today)

One thought on “Bobbi en de baby van Monica Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.