Vandaag start de Boekenweek en dit jaar organiseren Esmée en ik voor de eerste keer de Boekenweek Bloghop, in samenwerking met een aantal andere leuke bloggers! Natuurlijk kun je zoals altijd weer bij iedereen kans maken op een mooie prijs. Veel plezier!

Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek (7 t/m 15 maart) staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet ons vaak aan het denken en hierdoor leren we begrip te ontwikkelen voor anderen en houden we minder vast aan alle vooroordelen. Er zijn een heleboel schrijvers die een taboe doorbreken en er dus voor zorgen, dat we als samenleving anders tegen dingen aan gaan kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs als Multatuli, Annie M.G. Schmidt, Willem Frederik Hermans, Astrid Roemer, Dimitri Verhulst en Charlotte Mutsaers. Om de steeds veranderende wereld om ons heen te begrijpen, hebben we dwarsdenkers en ordescheppers nodig.

Van boekenhater naar boekenverslinder

Mijn oudste wilde tot 1,5 jaar geleden echt niet lezen. Hij vond het echt iets vreselijks. Eigenlijk snapte hij er gewoon helemaal niets van dat er mensen waren die het wel leuk vonden. Toen hij een e-reader van mijn ouders kreeg, begon hij aan zijn eerste boek. ‘s Avonds om 22.30 uur gingen mijn vriend en ik naar boven en tot onze verbazing zagen we hem net zijn lamp uitdoen. Hij had gewoon in 1 ruk een heel boek uitgelezen. Het feit dat het al laat was kon me niet eens zoveel schelen op dat moment, ik was meer verbaasd dat hij het überhaupt zo leuk vond. Sindsdien leest hij iedere avond anderhalf uur en heeft hij al heel wat boekenseries verslonden. Zjjn woordenschat was al goed, maar is alleen nog maar beter geworden. Zelfs op school vertelde de leraar mij laatst dat er zo’n enorme piek te zien is….

KiDDoWz.net

Misschien ben je hier al weleens eerder geweest, ben je een vaste lezer of ben je helemaal nieuw. Een korte introductie lijkt me in ieder geval op zijn plaats;

kiddowzlogoMijn naam is Amanda. Ik ben 34 jaar, moeder van 2 jongens én vriendin van de allerleukste! Sinds 2,5 jaar werk ik fulltime thuis aan mijn blog…ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en daar ben ik ontzettend trots op!

KiDDoWz, begonnen op 20 november 2012, is een blog waar geschreven wordt over kind gerelateerde zaken, zoals bijvoorbeeld reviews over speelgoed, games en dvd’s, maar ook recensies over boeken en spelletjes. Ook richten we ons regelmatig op ouders en grootouders. Volg vooral ook onze Facebookpagina, zodat je als eerste op de hoogte bent!

Wat is een Bloghop?

Een Bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Waarschijnlijk ben je via Janske naar mijn blog gehopt (dankjewel!). Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je bent gestart op mijn blog. Goed om te weten: Als je weer eindigt bij de blog waar je bent begonnen, heb je de hele Bloghop volbracht!

WINNEN!

Ik gaf tijdens deze bloghop het boek “50 dieren met een wereldrecord” weg! Het boek staat vol met toffe weetjes en komt tot leven dankzij de speelse illustraties. De unieke prestaties en talenten van 50 dieren van over de hele wereld staan in de schijnwerpers. Er worden prijzen uitgereikt voor onder meer de snelste vlieger, de beste springer, degene met de langste tentakels, voor lastigste eter en de grootste stinkerd. Welk dier legt het bijzonderste ei, maakt de meest waanzinnige bouwsels of kan zich het beste vermommen. De winnaar heeft intussen bericht gehad per mail.

Hop, hop, hop….

Ik stuur je door naar Esmée! Naast dat ze een enorm gewaardeerde collega is, wil ik eventjes benoemen dat ik enorm trots op haar ben. Deze ambitieuze dame doet altijd 1000-en-1-dingen tegelijk, maar wel alles met dezelfde passie en inzet. Ook organiseert ze dit jaar op 4 juli weer een editie van Blogger by Nature, waar je enorm veel van kunt leren.

85 thoughts on “Boekenweek Bloghop 2020

    1. Ik doe mee voor mijn zoontje Luuk. Hij is gek op lezen, dieren en vind wereldrecord super interessant. Dit boek zal hij geweldig vinden en zo vaak lezen dat hij het uit zijn hoofd kent. Nu hopen dat de 🍀🍀🍀 in mijn tuintje geluk brengen

 1. Dat lijkt me een leuk boek! Mijn oudste kijkt graag Baby Beestenboel, dus ik denk dat bij dit boek ook heel tof zou vinden

 2. Leuk die boekenweekblog, en het boek dat jij weggeeft lijkt me erg leuk voor mijn dochter. Die is sowieso erg geïnteresseerd in dieren en meer weten over waar ze bijzonder in zijn, dat is natuurlijk leuk en leerzaam.

 3. Ik zou deze graag willen winnen voor onze zoon. Hij wil graag alles weten over dieren. Dit boek gaat hij zeker weten erg leuk vinden.

 4. Wat een leuk boek! Ik denk dat ik mijn zoontje Thijs hier een heel groot plezier mee zou doen… hij is gek op lezen en op weetjes, dus dit is een leuke combinatie voor hem! Fingers crossed!

 5. Wat ontzettend leuk is deze boeken bloghop. Met dit mooie boek maak ik mijn kleinzoon super blij, als grote dierenvriend past dit boek perfect bij hem!

 6. Onze kinderen zijn gek op dieren en op weetjes, dit boek zal zeker in de smaak vallen. Leuk want we kennen het boek ook nog niet!

  1. Hop, hop! Weer een leuke bloghop! Ik maak graag kans, mijn zoontje is dol op weetjes en ik ben wel toe aan het voorlezen van een ánder weetjesboek dan de dino encyclopedie.

 7. Dit lijkt me een fantastisch boek om in te zetten tijdens het mandjes lezen. In mijn groep zitten veel kinderen met een interesse in natuur, dieren en ze zijn altijd ongelooflijk nieuwsgierig en willen alle weetjes weten.

 8. Er gaat niets boven een verhaaltje voor het slapen gaan, wij zijn heel nieuwsgierig naar dit verhaal en willen het graag winnen

 9. Heel leuk voor mijn 2 lieve kleindochters als ik ze weer eens een verhaaltje ga vertellen voor het slapen.
  Hier gaat oma ze heel blij mee maken, dat weet ik zeker!!

 10. Leuk weer zo’n bloghop, doe altijd mee.
  En wat een leuk boek wordt er verloot.
  Graag doe ik mee voor mijn kleinzoon, die erg van lezen houdt en een echte boekenwurm is.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.
  Zó, nu hop ik weer verder.

 11. Dat klinkt als een heel leuk en interessant boek.
  Wat is dit toch leuk zo’n blog hop.
  Op naar Esmee

 12. Leuk zo’n boekweekbloghop! Ik ben dol op boeken en mijn kinderen tot nu toe gelukkig ook. Dieren zijn altijd interessant, we zijn erg nieuwsgierig naar alle weetjes.

 13. Met dit leuke boek
  hoef ik niet meer naar een geschikt verjaardagscadeau voor mijn nichtje op zoek.
  Zij is gek op dieren, weetjes leren en op (voor)lezen
  dus hier zal zij blij mee wezen!

 14. ‘Mama, wist je dat de giraf met zijn tong zijn neus kan poetsen, dus ik mag ook gewoon neuspeuteren, want dat is ook bij de dieren normaal…’! Ik zucht wel eens als ik dit soort feitjes van onze jongste hoor net als we ‘rustig’ aan het eten zijn. Maar van de andere kant moet ik er ook erg om lachen. Dit boek is op zijn lijf geschreven: meer bijzondere feitjes en stiekem leerzaam en erg grappig!

 15. Jaaa ik denk dat ons meisje dit een heel leuk boek zou vinden, zij is dol op weetjes en op dieren dus voor haar waag ik graag een kans.

 16. He3l erg leuk boek voor de kinderen, ik doe heel graag mee voor ze. Wat een leuke actie 💛💛🤗🤗 Groetjes Anneliese

 17. Doe graag mee voor mijn 10 jarige dochter. Ze leest s avonds graag voordat ze gaat slapen.
  Dit is zo’n heerlijk naslagwerk waarin je kunt verdwalen.
  En kan ze de leuke feitjes/weetjes de volgende dag met ons delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.