9200000015511703Wat me gelijk opvalt aan het boek zijn de rijmende zinnen. Daarbij komen de vrolijke illustraties die op elke pagina staan heel erg naar voren. Hierdoor leest het verhaal zich heerlijk weg en begrijpen de kinderen waar het verhaal over gaat. 

Als ik het gevoel krijg dat er een woord voorbij komt die ze nog niet begrijpen zoeken we het op in de illustraties. Een enkele keer komen we een woord tegen die we niet terug vinden zoals “spruitjes” en “prei” later in het boek zijn de spruitjes wel te vinden. Overigens kennen de kinderen dit natuurlijk vanuit de winkel, in de keuken en op het bord (maar niet van harte).
Zodra ik het boek ga lezen beginnen de kleuterdochter en mijn net zelfstandig lezende zoon op de illustraties aan te wijzen waar het verhaal op dat moment over gaat. Nadat ik het stukje afgelezen heb beginnen ze te vertellen wat ze allemaal zien.
Zo is lezen niet alleen ontzettend leuk maar ook nog eens hartstikke interactief en dat bevordert de taal en spraak enorm.

Wat de kinderen opvalt is de enorme sneeuwpop. Hij is zo groot dat ze zich afvragen wie het gemaakt heeft. Want de mensen uit het verhaal zijn lang zo groot niet. Wie kan dan het hoofd op de sneeuwpop gezet hebben? Ook bij de blauwe kippen kijken ze hun ogen uit en roepen in koor: “Blauwe kippen bestaan toch helemaal niet?!?”
Zelf valt me op dat het servies van Boerenbont is, lekker Hollands, dat spreekt me erg aan.

De laatste twee pagina’s uit het boek zijn misschien wel het allerleukste! De hilariteit springt er vanaf. De kinderen moeten zelfs zo hard lachen dat ze op een gegeven moment op de grond liggen te rollen van de pret. Gelukkig moeten we nog tandjes poetsen en kan zo de rust er weer in komen.

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt!
Bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury 2014.

Boer Boris in de sneeuw!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

  • Auteur:Ted van Lieshout & Philip Hopman (ill.)
  • ISBN:9789025755324
  • Soort:Hardback
  • Pagina’s:32 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Hier te koop voor €12,95. Er is ook de mogelijkheid tot een e-book en luisterboek, om alle opties te bekijken van Boer Boris kun je het beste hier een kijkje nemen. Ook vind je hier de andere boeken van Boer Boris.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.