Elke zondagochtend keek mijn vader naar de Duitse zender, een gewoonte vanuit zijn jeugd. Voor ons geen drama want dat betekende “Die sendung mit der Maus” tijd. Ofschoon we niet alles begrepen wat er gezegd werd waren de filmpjes zeer duidelijk en was het toch elke keer weer een groot feest om het programma te kijken. De oranje muis, de blauwe olifant en het zwarte molletje.

Persoonlijk vind ik het wel eens jammer dat er zoveel “hersenloze” programma’s op de tv zijn. Zeker waar de kinderen naar zappen zijn vooral Amerikaanse series waarin Amerikaanse humor naar voren komt. Totaal weg niet interessant (vind ik) voor mijn kinderen. Maar hoe breng je verandering in de interesses bij kinderen? Juist met boeken. Ik ben mede daarom heel erg blij dat Gottmer in de reeks ook boeken van het molletje heeft. Een andere reden is natuurlijk dat het een stukje jeugd sentiment is. Waarschijnlijk ben ik daar niet de enige ouder in 🙂

molletjeIn deze Decembertijd waarbij het nog veel te warm is voor mijn gevoel, spreekt mij toch heel erg de sneeuw aan. Op de kaft van “Het molletje en de sneeuwman” staat dan ook een vrolijke sneeuwman samen met molletje afgebeeld op een slee in de sneeuw. Alleen al de kaft spreekt me enorm aan. Als je het boek eenmaal begint te lezen kom je eerst bij een grote prent uit zonder tekst. Hier zie je hoe molletje leeft in zijn huisje (onder de grond). Daarna begint het verhaal, het verhaal wordt bijgestaan door leuke en aansprekende illustraties. Normaal gesproken vinden mijn kinderen het niet zo leuk als er een lange stuk tekst in een boek staat, dat betekend namelijk “concentratie”, maar nu lijken ze het helemaal niet erg te vinden. De illustraties gaan vrolijk met het geheel mee en over het algemeen zijn er meerdere illustraties per pagina te bekijken. En zoals altijd is er genoeg ruimte voor de kinderen om aan te wijzen en te vertellen wat ze allemaal zien. Het verhaal is vrij lang, hierdoor is het niet in een keer uit te lezen. Persoonlijk vind ik dat een pluspunt, ik vind het geweldig om er een “weektaak” van te maken.

Ofschoon je merkt dat het verhaal op kinderen gericht is vind ik het zelf ook wel heel erg amusant. Het kind in mij komt weer naar boven tezamen met de herinneringen van vroeger.

Het molletje en de sneeuwman
Het is winter. Als Molletje zijn hoofd boven de grond uitsteekt, ziet hij een dik pak sneeuw. Molletje heeft zin om te spelen in die witte wereld, maar al zijn vrienden houden een winterslaap. Dus maakt hij zelf maar een vriend, van sneeuw! Maar dan komt de lente en moet Molletje als de wiedeweerga een goede plek voor zijn nieuwe vriend vinden om te 'overzomeren'. Gelukkig lukt hem dat nog net op tijd
  • Auteur:Zdenek MillerSAMSUNG CAMERA PICTURES
  • ISBN:9789025755331
  • Soort:Hardback
  • Pagina’s:40 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Het boek is hier te koop voor €11,95. Mocht je dit boek al hebben en/of je hebt interesse in andere boeken van het molletje dan kun je hier een kijkje nemen in het complete overzicht.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.