0e080496-bd7c-489a-b666-482e297766aeMijn dochter is als kleuter toe aan een nieuwe uitdaging. Het leren lezen en schrijven lijkt mij persoonlijk een mooie uitdaging. Zeker omdat haar concentratievermogen soms ver te zoeken is. Leuke, leerzame spellen waarbij 1 op 1 begeleiding noodzakelijk is, zal haar goed doen om niet alleen iets leuks te leren maar ook haar concentratievermogen te ontwikkelen. Zo kwam ik uit op schrijf en herschrijf – leer letters van Creative kids at work. 

fe9a6098-52b2-4524-98b1-3554d83c0e3eZodra de andere kinderen heerlijk spelen zijn en ik een moment alleen heb met de jongste dochter pak ik mijn kans door het boek erbij te nemen.
Zodra we de kaft openslaan zien we al meteen wat ons te wachten staat, aan de rechterkant zien we 2 stiften en een spons, om het geoefende werk mee te wissen.
In keurige strakke (stippel-) lijnen moet dochterlief de letters over gaan nemen. Eerst met hulplijntjes (van de letters zelf) en dan zonder. Langs elke letter staat minimaal één illustratie van iets dat begint met de geoefende letter. Zo staat er bij de A een Appel, bij de B een Bij en Bloem en bij de C een Circus.
Op deze manier kan je kind de letters leren herkennen. De letter naschrijven is nog iets moeilijker dan gedacht, ofschoon er heel duidelijk pijltjes staan in de richting van schrijven geeft mijn dochter de voorkeur om van onder naar boven en van links naar rechts te werken en dan ook nog eens met een niet juiste schrijfhouding. Oefening baart kunst en na een tijdje heeft ze het door. Aan de schrijfhouding werken we nog…

84f53511-7c68-40f4-bffe-23136a8160e7De bladen zijn van karton met een gladde laag erover. Zo kan het geoefende materiaal weggeveegd worden met de bijgeleverde spons. Althans, dat is de bedoeling. De wisser wist wel de letters weg maar laat hiermee een hele oranje of blauwe vlek achter. Een doekje met water of een drupje alles reiniger veegt wel het geheel weg.

Al met al zijn wij heel positief hierover en heeft dochterlief er intussen al meerdere keren mee gespeeld.

Creative kids at work oftewel: Creatieve kinderen aan het werk.

f8a10dfe-1493-4e90-99e9-92a28a793128Met de serie van Creative kids at work kunnen kinderen leren lezen, haken, gips gieten of meer. Lekker alleen bezig zijn of misschien wel met wat hulp van een ouder iemand. Welke product je ook neemt uit de serie, ze staan garant voor: leren, plezier en creatief bezig zijn.
Creative kids at work is een vrij uitgebreide serie met, veelal, meerdere titels van elke soort. Het is gericht op jongens en meisjes.

Creative kids at work Leer schrijven – Schrijf & herschrijf is hier te koop voor €7,95

2 gedachten over “Creative kids at work: Schrijf en herschrijf- leer letters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.