Ik krijg, vrijwel dagelijks, een heleboel persberichten over boeken die uitgekomen zijn of nog uit gaan komen. Vandaag deel ik weer een overzicht met jullie van de beste adult boeken.

De Wim Hof Methode | Overstijg jezelf met The Ice Man – Wim Hof

Baden of douchen met ijskoud water, dat is de methode waarmee Wim Hof bekend is geworden. In zijn nieuwste boek De Wim Hof Methode leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling.

Maar de methode van Wim Hof gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties – het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht. The Ice Man vertelt hoe hij zijn methode heeft ontwikkeld en over de wetenschappelijke onderzoeken. Maar de methode van Hof gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties – het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht.

Meer informatie vind je hier.

Doe en denk als Coco Chanel – I Aurélie Godefroy

 

Coco Chanel wordt door velen gezien als de invloedrijkste modeontwerper aller tijden. Ze liet de wereld meer na dan alleen prachtige ontwerpen en heerlijke geuren, ze zette modetrends in gang die vrouwen de mogelijkheid gaven comfortabele en tegelijkertijd stijlvolle kleding te dragen. In 2021 is het 50 jaar geleden dat Coco Chanel overleed. Doe en denk als Coco Chanel laat zien wat wij vandaag de dag van haar kunnen leren.

Ontdek hoe je net zo’n pionier, net zo innovatief, stijlvol, moedig en succesvol wordt als Coco Chanel. Met dit boek wordt een van de invloedrijkste personen van de twintigste eeuw ieders persoonlijk coach. Vanaf 2 maart 2021 in de winkels.

Meer informatie vind je hier.

Doe en denk als Darth Vader – Gwendal Foissois

In het boek Doe en denk als Darth Vader ontdek je in dertig lessen hoe de kracht van de Force je kan helpen in je dagelijks leven. Darth Vader wordt dan wel gezien als de meester van het kwaad, hij is ook charismatisch, strategisch, onverbiddelijk en een meester in beïnvloeding.

Leer om meer respect te krijgen, je waarden en grenzen te verdedigen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen met ‘s werelds populairste schurk als jouw persoonlijke coach.

Meer informatie vind je hier.

Een tijd om nooit te vergeten – Jennifer Robson

LONDEN, 1947. In de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Haar bruiloft betekent een lichtpuntje voor de bevolking in de grauwe naoorlogse tijd. Ook Ann en Miriam hebben tijdens de oorlog en in de jaren daarna het nodige moeten doorstaan. Is dit het begin van een betere toekomst?

TORONTO, 2016. Na het overlijden van haar oma vindt Heather MacKenzie een aantal prachtige borduurwerkjes tussen haar bezittingen. De geborduurde bloemen doen haar sterk denken aan de bruidsjurk die koningin Elizabeth bijna zeventig jaar eerder droeg. Heather besluit op onderzoek uit te gaan om meer te weten te komen over het leven dat haar oma leidde toen ze nog in Londen woonde. Een leven waarover ze nooit iets heeft losgelaten.

Meer informatie vind je hier.

Het no-nonsense meditatieboek – Steven Laureys

Meditatie kan ieders leven veranderen. Minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts enkele effecten. Veel mensen denken dat mediteren niet voor hen is weggelegd, omdat ze hun gedachten niet kunnen negeren. In Het no-nonsense meditatieboek krijgt de lezer op begrijpelijke wijze inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Aan de hand van eenvoudige oefeningen kan iedereen leren mediteren.

Het no-nonsense meditatieboek is een aanmoediging om de geest niet te onderschatten. Hiermee kun je een beter mens worden, wat goed is voor zowel jezelf als voor anderen. De geest kan je beste vriend zijn maar ook je ergste vijand. De training van de geest, meditatie, helpt je bij het oplossen van innerlijke oorzaken van lijden.

Topdokter en Neuroloog Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de positieve effecten van meditatie op het brein en hij plaatste het brein van meditatie-expert en vertaler van de Dalai Lama, Matthieu Ricard, onder zijn scanner. De resultaten waren ongelooflijk. Ricard slaagde erin zijn gedachtestroom volledig stil te leggen op commando. Matthieu Ricard vertoonde ook nog eens het grootste vermogen tot geluk ooit gemeten. Hoe? Meditatie.

Meer informatie vind je hier.

Insta Perfect – Iep Bergsma

Insta Perfect is de perfecte gids voor wie fotografie optimaal wil inzetten op sociale media. Iep Bergsma laat in dit vervolg op haar eerste boek Picture Perfect zien dat goede Instagramfotografie niet alleen draait om mooie plaatjes, maar dat het optimaal inzetten van fotografie zorgt voor meer impact, betere merkbeleving en dus meer succes. Dit kan iedereen! Met vele tips en instructies over sfeer, compositie, de smartphonecamera, styling, het vinden van je online-missie, fotografie-apps en nabewerking is het voor iedereen mogelijk een eigen visie op beeld in fotografie en fotograferen te ontwikkelen. Deze vrolijke en fris vormgegeven gids is alvast de eerste stap.

Meer informatie vind je hier.

La casa de papel – escape boek – Ivan Tapia

La Casa de Papel is een van de populairste shows op Netflix en het vierde seizoen eindigde met een geweldige cliffhanger. Het vijfde seizoen is officieel aangekondigd, maar zal voorlopig nog niet te zien zijn. Gelukkig wordt deze wachttijd wat aangenamer gemaakt door de verschijning van het La Casa de Papel – escape boek.

Het escape-boek is gemaakt voor iedereen die van raadsels, puzzels en codes houdt. In deze aanvulling op de serie lees je hoe een jeugdvriend van de professor een pakket ontvangt met een ongetekende brief, een notitieboekje, een kistje met hangslot, een foto van een Dalí-masker en een rode vlinderdas. Hij twijfelt geen seconde en gaat achter de buit aan die de professor hem heeft nagelaten. Hij hoeft alleen maar de aanwijzingen te ontrafelen om die te vinden…
Het La Casa de Papel – escape boek is een perfecte combinatie tussen puzzels oplossen en een meeslepend verhaal lezen.

Meer informatie vind je hier.

Magical Morning Methode | Journal voor bezinning en richting – Jenny Schoenmann

Door het lezen van dit boek vind je élke dag opnieuw dankbaarheid. Deze methode is gecreëerd voor mensen die een gebrek aan richting ervaren, door de uitdagingen van hun werk en gezin en de verwachtingen van anderen.

Via eenvoudige ochtendrituelen en korte schrijfopdrachten in deze journal, herontdekken de lezers de krachten die ze altijd al hadden: moed, inzicht, passie en zelfliefde. Ga stralend je dag tegemoet met de Magical Morning Methode!

Meer informatie vind je hier.

Mag ik even mijn aandacht – Inger Strietman

In de wereld van vandaag moeten we veel. We zijn constant druk met lijstjes afvinken en voldoen aan de verwachtingen. We denken aan alles en iedereen. Behalve aan onszelf. Het resultaat? We zijn moe, gestrest of voelen ons niet gelukkig. Dat kan anders. Maar hoe? ‘Stel jezelf centraal!’, zegt Inger Strietman. In haar nieuwe boek Mag ik even mijn aandacht beschrijft zij scherp en to-the-point waarom gezond egoïsme dé oplossing is en hoe je dit kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.
 
Jezelf centraal stellen klinkt misschien hooghartig of egoïstisch, maar dat is het niet. Dit is jouw leven. Als jij niet voor jezelf kiest, wie moet het dan doen?

Gezond egoïsme betekent dat je om jezelf geeft én om anderen tegelijkertijd. En dat zorgen voor jezelf en kiezen voor wat jij graag wilt prioriteit heeft in je leven. Niet ten koste van anderen, maar ten gunste van jezelf. Zo creëer je het leven dat echt bij je past.

Meer informatie vind je hier.

Mild Ouderschap | Een vernieuwende kijk op opvoeden – Nina Mouton

Ervaringsdeskundige en gezinspsycholoog Nina Mouton leert je in Mild ouderschap hoe je een betere ouder kunt zijn. Zonder rigide regels, mét oog voor je eigen grenzen en behoeften van je kind en de omgeving. Hierdoor leer je meedeinen op de golven van het ouderschap, in plaats van tegen de stroom in te zwemmen.

Mild ouderschap is een pleidooi voor het luisteren naar je gevoel bij de opvoeding. Dus geen rigide regels, perfect ouderschap of ultieme gehoorzaamheid, maar kijken naar de situatie en dan bewust kiezen wat jijzelf, de kinderen en de omgeving op dat moment nodig hebben.

Nina Mouton is klinisch psycholoog, psychotherapeut en auteur. Haar carrière begon ze in de bijzondere jeugdzorg en tot voor kort had zij haar eigen praktijk in Gent. Nadat ze zelf kinderen kreeg is haar zoektocht begonnen naar haar eigen moedergevoel en haar eigen opvoedingsstijl. In dit boek deelt ze opgedane kennis welke ze onderbouwt door haar ervaringen als psycholoog en psychotherapeut.

Meer informatie vind je hier.

Ongetemd leven – Glennon Doyle

Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

In Ongetemd leven laat bestsellerauteur Glennon Doyle zien dat het ware geluk begint te stromen als we de verwachtingen van de buitenwereld loslaten. Het is nu tijd om gehoor te geven aan jouw innerlijke stem, want alleen die zal je naar het geluk leiden. Niet de stemmen van anderen, en niet de druk van onze
omgeving.

Meer informatie vind je hier.

Rust vinden in een wereld die maar doordraait – Magnus Fridh

Het moderne leven is meestal een chaotische mix van doen, moeten, streven, strijden en bereiken. Rust en stilte staan te vaak op de tweede plaats, met als resultaat burn-out en stressklachten. Maar stiltemomenten zijn juist heel goed voor ons. Rust vinden in een wereld die maar doordraait is een onmisbare gids vol praktische adviezen voor wie de chaos van het alledaagse wil loslaten en klaar is om de rust te omarmen.

Magnus Fridh legt in Rust vinden in een wereld die maar doordraait beknopt en duidelijk uit waarom rust vinden nodig is en hoe we die momenten van rust kunnen creëren. Elke dag, in de stad of in de natuur. Het is hét boek voor iedereen die wil profiteren van meer stilte in het dagelijkse leven, maar de drukte van de dag gewend is en de pauzeknop niet zo snel kan vinden.

Meer informatie vind je hier.

Tiny Houses: Living – Monique van Orden

Een paar jaar geleden waren er nog maar een paar tiny houses in Nederland en België. Tegenwoordig is deze woonvorm helemaal gearriveerd. Tiny Houses: Living, geschreven voor Monique van Orden, is een compleet inspiratieboek voor iedereen die alles wil weten over het leven in een tiny house.

Tiny Houses: Living is de opvolger van het succesvolle boek Tiny Houses (meer dan 10.000 exemplaren verkocht). Het boek staat boordevol inspiratie voor een gelukkiger leven op minder vierkante meters. Tiny Houses zijn gebouwd met duurzame materialen, niet groter van 50 m² en uiterst efficiënt ingericht. Ze staan in stedelijke gebieden, in dorpen, aan de randen van de bebouwing of ver weg van de bewoonde wereld op landgoederen.

In Tiny Houses: Living vertellen bewoners van veel verschillende tiny houses enthousiast over hun ervaringen met hun nieuwe leven in en rond hun tiny house. Laat je inspireren door dit prachtige boek vol foto’s en verhalen. Een must voor iedereen die gegrepen is door deze hedendaagse manier van wonen en leven.

Meer informatie vind je hier.

Van peuter tot kleuter – Ouders van nu

Daar sta je dan in het gangpad van de buurtsuper.
In je mandje: van alles, maar géén giraffenkoekjes. Op de vloer: je peuter, hysterisch krijsend vanwege diezelfde koekjes. Welkom in de peuterfase, waarin het echte opvoeden van je kind kan beginnen.

Nou is de gemiddelde peuter heus niet alleen maar driftig. Ze zijn knuffelig, stuntelig, aandoenlijk en behoorlijk eigenwijs. Een gebruiksaanwijzing zou soms dan ook best handig zijn… Die is er nu. In Van peuter tot kleuter, het nieuwste boek van Ouders van Nu, lees je alles over wat je kind van 1,5 tot 4 jaar (en dus jou als ouder) bezighoudt. Van scherm- tot schooltijd, van taalontwikkeling tot traplopen, van poep-en-plashumor tot potjestraining. Dit boek staat niet alleen vol betrouwbare informatie, ook krijg je praktische adviezen van experts en lees je verhalen van ervaringsdeskundigen. Want één ding is zeker: je bent écht niet de enige die soms gewoon even niks van z’n peuter begrijpt.

Meer informatie vind je hier.

Voel je beter | Tips en tools van een psychiater – Willem van der Bend

Mensen zijn vaak mentaal overbelast zonder het zelf te weten. Hoe herken je de signalen van lichaam en geest en wat betekenen deze? En hoe zorg je ervoor dat je optimaal in je vel zit?

Willem van der Bend (psychiater uit Amsterdam) gebruikt wetenschappelijke inzichten in combinatie met praktijk- en persoonlijke ervaringen in zijn boek Voel je goed. Zo kom je in korte tijd tot de kern van problemen en kan je verbeteringen realiseren. Het boek geeft veel praktische tips om te leren voelen hoe je werkelijk in elkaar zit.

Gereedschapskist
Je krijgt tools waarmee je een persoonlijke gereedschapskist kunt vullen. Een gereedschapskist vol met praktische inzichten, technieken en hulpmiddelen die makkelijk in te zetten zijn in het dagelijkse leven. Door simpele metaforen en analogieën geeft van der Bend je bovendien de mogelijkheid om hier op een blijvende manier mee om te gaan en om verder te groeien.

Maatwerk
Omdat elke persoon anders is, zal ook elke gereedschapskist er anders uit zien. Voel je beter zit daarom vol maatwerk. Met voorbeelden en anekdotes komen onderwerpen tot leven en kan ieder voor zich onderzoeken of de tips en tools bruikbaar zijn voor hem of haar.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.