De Kon-Tiki is een kleine school met maar drie klassen. Kinderen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar in de klas en dat zorgt voor veel gezelligheid, spannende avonturen en onderling respect.

In Juffendag! vieren de kinderen van de school feest. Op deze dag worden de juffen extra in het zonnetje gezet en de hele school viert deze speciale dag aan zee. De kinderen verwennen de juffen, maar komen ook op de bres voor de plaatselijke bibliotheek, waarvoor sluiting dreigt. Als er een onverwachte verrassing aanspoelt uit zee is het plan om de bieb te redden gered!

Juffendag! is een vrolijk, gezellig boek, dicht bij de belevingswereld van kinderen. Het is het derde boek van Vivian den Hollander in de serie over de Kon-tiki’s. Het verhaal is herkenbaar voor kinderen in groep 3-4-5, maar ook de oudere kleuters zullen zeker genieten van dit verhaal. Het boek is geschreven op AVI E4 niveau. Dat wil zeggen dat kinderen die lezen op het niveau van eind groep 4, dit boek zelfstandig kunnen lezen. Op het boek staat ‘zelf te lezen vanaf 7 jaar’, maar dat verschilt natuurlijk per kind.

Het boek is erg kleurrijk geïllustreerd. Gertie Jaquet heeft zichzelf overtroffen met deze vrolijke tekeningen die verbazingwekkend goed aansluiten bij het verhaal. Het verhaal en de tekeningen versterken elkaar enorm.

Kortom een feest om voor te lezen én zelf te lezen. Ik heb de boekjes in ieder geval gelijk op het verlanglijstje van mijn dochter gezet, die na de zomer naar groep 3 gaat.

[bol_product_links block_id=”bol_5914bdf3cddf4_selected-products” products=”9200000071999387″ name=”Juffendag – Vivian den Hollander” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.