lezenOp Twitter zie ik de leesuitdaging voor kinderen van Susan Spekschoor voorbij komen. In het blog zijn de invulbladen gratis te downloaden. Makkelijk te gebruiken als motivatiemiddel om kinderen aan het lezen te krijgen door ouders en/ of leerkrachten. Eventueel af te sluiten met een presentje. En voor degenen die al graag lezen overzichtelijk om de aantallen bij te houden. Voor leestips voor de kinderen denk ik direct aan de site van Mathilde http://www.ikvindlezenleuk.nl/, daar kunnen de lezertjes zoeken naar leuke boeken en gelijk ook een recensie achterlaten.

Het boekjaar 2015 is bijna afgelopen en ik denk na over mijn leesuitdaging #boekperweek van de bibliotheken. Officieel is die op 137 kinder­ en jeugdboeken blijven steken, maar ik heb wat prentenboeken en themaboeken over Sint & Kerst tussendoor gelezen. Er worden niet veel kinderboeken gelezen in deze uitdaging, dat neemt niet weg dat de bibliotheek blij is met mijn recensies. Eén uitgeverij vind de vermelding/hashtag niet professioneel overkomen en daar moet ik ze wel gelijk in geven. Ik hoef de kinderboeken niet te kopen en functioneer in mijn hoedanigheid ook niet als consument maar meer als (onbetaald) recenscent/ boekblogger. De #boekperweek categorie wordt goed bezocht op KiDDoWz en de blogredacteur vindt de nummering wel handig, dus wat zal ik eens doen?

lezen2Begin januari valt mijn oog op de leesuitdaging van Hebban.nl, omdat ik eerder artikelen voor Hebban Junior heb geschreven en mijn recensies van KiDDoWz daar deelde, schrijf ik mezelf alvast in voor de #hrc2016. Ik heb niet de verwachting dat er veel kinderboeken aan bod komen, maar heb wel gevraagd of er een #hebbanbuzz kinder­ of jeugdboek komt.

Vanmiddag zal ik de schoolmeid eens aan haar vestje trekken en spijkers met koppen slaan. We lezen dagelijks (tot en met groep vijf) tien minuten hard op. Ze loopt inmiddels voor op leesniveau, maar heeft het plezier er nog niet echt in gevonden. Ik blijf lezen en gebruik nu de vermelding boek ../2016 tot ik een beter alternatief vind.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.