paardjeEind 2015 heb ik ‘Kalfje, veulentje’ nog gerecenseerd en nu weer een paardenboek van Edward van de Vendel. Van de vijf reeds verschenen boeken over Sofie zijn wij de trotse bezitter van maar liefst drie delen. Niet alleen omdat we fan zijn van deze auteur maar ook omdat onze dochter deze naam draagt. De vele extra’s naast het leesboek slaan aan: de extra weetjes over pinguïns, ijsberen en in dit geval paarden en de fotostrips van Ype + Willem over een pinguïnfamilie en Opa Akelig.

Sofie beleefd weer een avontuur met Billie en Timmie, altijd goed voor wat reuring. Dit keer sluit Ulrik zich als bij verrassing bij hen aan. Ze ontvangen een brief met een geheime opdracht bedoeld “Voor de vier kinderen”. Ze verdenken Donny, Sofie’s oom & oppas, van het typen van deze brief. paardje2En ze gaan op pad naar een ‘dier in nood’ met de boot langs de Maskervrouw, onder de spoorlijn door naar een verlaten weiland. Daar staat een paard, hij lijkt wat eenzaam. Wat zou de nood zijn? Aha, zijn badkuip om uit te drinken is gekanteld en ze kiepen het terug. Om de eenzaamheid van het paard te verzachten gaan ze op zoek naar een dier dat hem gezelschap kan houden. En dan verschijnt de eigenaresse. Die is op zijn zachtst gezegd niet blij en waar kent Ulrik de Maskervrouw van? En wie heeft nou eigenlijk die brieven getypt?paardje3

‘Sofie en het geheime paard’ van Edward van de Vendel met tekeningen van Floor de Goede en Fotostrips van Ype + Willem, Querido kinderboeken 2015, is o.a. hier te koop, lees hier ook een fragment.

#Boek 3/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.