tulpDe vijf vriendinnen en onderzoeksters van het Topford College komen naar Nederland. Tenminste het avontuur vangt aan met Violet die tijdens een schildercursus in Amsterdam, Jan heeft leren kennen. Violet, de schilderfanaat kan deze cursus volgen door een studiebeurs. Ze onderhoud contact met haar vriendinnen per post en wordt door Jan bij hem thuis uitgenodigd voor het diner. Daar aangekomen is er iets vreemds aan de hand. De vader van Jan, bollenkweker, is niet thuis en ook niet in de kas. Jan vindt wat aanwijzingen die zijn vader blijkbaar heeft achtergelaten en Violet roept spoedig de hulp van haar vriendinnen in. De aanwijzingen leiden Jan en de Thea Sisters langs de Bloemenveiling in Aalsmeer naar de Keukenhof in Lisse en vervolgens naar een beurs speciaal voor tulpenbollen. Blijkt dat Jan zijn vader een nieuwe soort tulp heeft, waar van meerdere kanten interesse voor is. het blijkt alleen geen eerlijke koper te zijn. Jan zijn vader is ontvoerd. En waar is de tulpenbol, de zwarte tulp?

De vormgeving lijkt met de tijd mooier te worden van deze reeks. Steeds weer blijf ik mezelf verbazen over de omslag en illustraties. Dit keer is er ook ruimte voor de lezer om dit boek van jezelf te maken. Voor in het boek kan je je naam schrijven en achterin zijn diverse leuke opdrachten en DIY’s te vinden. Het neigt naar een lees­ en doeboek ineen. Het verhaal is avontuurlijk en geeft de lezer een positieve lading mee. Doe je best op school, onderneem actie, denk na, werk samen en koester vriendschap. En tijdens het lezen pik je ook nog eens het één en ander op over de Nederlandse geschiedenis. Allerhande weetjes over bloemen en tulpen. De bloemenveiling, de Keukenhof, het bloemencorso alles komt voorbij in woord en beeld, maar ook de Nederlandse schilders door de schildercursus die Violet volgt.

‘De jacht op de zwarte tulp’ van Thea Stilton met illustraties van Sabrina Ariganello e.a., Uitgeverij de Wakkere Muis 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 19/2016 #hrc2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.