Vanaf juni vallen in Amsterdam tientallen activiteiten te beleven waarbij de bezoeker een bijdrage levert aan de stad en de wereld. Het initiatief komt van een brede beweging van ruim 200 bedrijven en organisaties die uiteindelijk 1 miljoen bezoekers per jaar positief wil activeren. Op 4 juni verschijnt bij Querido de gids The Untourist Guide to Amsterdam met een overzicht van activiteiten en de achterliggende visie.

Plastic uit de gracht vissen, buurtbewoners uitnodigen bij een picknick in het park, fietsbanden van Amsterdammers oppompen en voor je koffie betalen met een goede daad…, dat zijn enkele manieren waarop bezoekers iets goeds kunnen doen tijdens hun verblijf. Binnen een paar uur is de bezoeker getransformeerd van een passieve consument in iemand die een actieve relatie aangaat met de stad en haar bewoners. Toerisme wordt een drijvende kracht achter duurzaamheid en verbinding, terwijl de bezoeker meer plezier en voldoening beleeft.

Het boek:

The Untourist Guide to Amsterdam Op 4 juni verschijnt bij uitgeverij Querido The Untourist Guide to Amsterdam, een visionaire gids die een frisse blik op het toerisme presenteert aan zowel bezoekers als mensen die het toerisme in betere banen wil leiden. Inclusief activiteiten als Marry an Amsterdammer for the Day, Pluck a City Pigeon en Make Street Art in a Grey Part of Town. Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.