Stel; Je hebt net een nieuw huis, maar er is nog geen vloer aanwezig. Óf je bent uitgekeken op je huidige vloer…wat doe je dan? Het is tijd om dan goed te kijken naar het budget wat je beschikbaar hebt voor het (laten) leggen van een nieuwe vloer. Vaak is dit wel een grote uitgave, dus het maken van een goede keuze is ontzettend belangrijk. Onze favoriet is laminaat en ik ga hieronder vertellen waarom.

Gemak dient de mens

Laminaat staat voor mij voor gemak! Het plaatsen ervan is redelijk eenvoudig en de meeste mensen kunnen dit zelfstandig. Je moet je er natuurlijk wel eventjes een beetje in verdiepen, maar eigenlijk hebben alle laminaatvloeren een handig klik-systeem. No ‘rocket science’ gelukkig. Tegels of tapijt leggen is een stuk ingewikkelder en ook niet iets wat je “eventjes doet”. Het is in ieder geval iets wat ik zelf niet zo snel zou doen, omdat ik er niet zo handig in ben. Ligt het laminaat netjes, dan ontdek je het volgende grote voordeel: het onderhoud. Laminaatvloeren zijn vochtbestendig en er zijn zelfs varianten die in natte ruimtes zoals een badkamer kunnen worden gelegd. Morsen is geen probleem, je dweilt het zo op. Ook na jaren is er geen groot onderhoud nodig, zoals dit bij een echte houten vloer wel het geval is. Het blijft mooi en meer dan een stofzuiger en dweil is niet nodig!

Uitstraling

Nu denk je misschien: is gemak het belangrijkste wat telt? Als dat zo zou zijn, dan is een zeiltje in de kamer ook een oplossing. Echter, een nieuwe vloer natuurlijk ook mooi zijn en iets uit stralen. Bij een laminaatvloer is er voor ieder wat wils. Er zijn honderden soorten waar je uit kan kiezen. Dat is een groot voordeel, gezien de grote impact die een vloer heeft op de sfeer die een kamer uitstraalt! Je hebt natuurlijk de hout looks, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. White wash of juist donker of misschien wel een rode vloer. Ook kun je nog kiezen of je wel of geen v-groef wilt. Wist je trouwens dat er tegenwoordig zelfs laminaatvloeren zijn die een tegelmotief hebben? De keuze is reuze…en dat is ontzettend fijn!

De centen

Voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. Laminaat heeft eigenlijk gewoon de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bij aanschaf valt het een beetje in de middenklasse, maar het gaat ontzettend lang mee en is zeer slijtvast. Echte houten vloeren, pvc-vloeren en vaak ook tegels zijn een stuk duurder.

Nog een laatste voordeel dan: een laminaatvloer kan kleine hoogteverschillen in je ondervloer redelijk opvangen. Natuurlijk haal je niet de hele grote bobbels uit je vloer, maar een beetje reliëf is dan vaak ook geen probleem. Kies je bijvoorbeeld voor een PVC-vloer, dan is het echt essentieel dat de ondergrond egaal is, want anders bestaat er een kans dat je vloer breekt.

Beeld: Pixabay

One thought on “De voordelen van een laminaat vloer

  1. We hebben voor de slaapkamer onlangs laminaat gekocht, maar voor de woonkamer juist PVC. Nadeel van laminaat is dat als er iets scherps op valt je krassen ziet of er stukjes uit kunnen springen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.