images“Als het bijna avond is
en de zon is uitgeschenen,
als het buiten pikkedonker wordt
en de lichtjes zijn verdwenen,
dan staan er ergens heel ver weg,
voorbij de dwergplaneten,
eigenaardige wezentjes op
de sterrenwachters heten.”
Met deze prachtige woorden worden wij verwelkomd in het boek “De Sterrenwachter” geschreven door Mark Haayema. De illustraties zijn verzorgd door Harmen van Straaten.

Het verhaal:
Het verhaal gaat over Muk die een sterrenwachter is. Muk verjaart en wordt 4 jaar, dat is heel erg leuk want alle sterrenwachters krijgen op hun 4e verjaardag een eigen steen. Een steen die aan de hemel als een ster moet stralen. Maar voor Muk zijn steen als een ster laat stralen mag hij eerst met zijn vader mee om te kijken wat zijn vader doet.
Zijn vader neemt de steen mee in een karretje, zodra zijn vader de steen uit het karretje laat rollen begint de steen te gloeien, de ster begint omhoog te zweven tot hij als een klein fonkelend stipje aan de hemel staat als een echter ster!
Muk kijkt de hele nacht naar de sterrenhemel.

Een nacht later mag muk zijn eigen steen als een ster laten schijnen aan de sterrenhemel. Hij trekt zijn karretje mee en laat de steen eruit rollen. Maar de steen begint niet te gloeien. Wat Muk ook probeert het lukt niet. Vlerk de vleermuis, Filos de uil en Slier de glimworm geven Muk tips. Helaas lukt het Muk nog steeds niet om zijn steen te laten gloeien en te laten zweven. Dan opeens staat zijn vader achter hem, hij zegt tegen Muk hoe hij vertrouwen moet hebben in zichzelf.

Zal het Muk lukken om de steen als een echte ster aan de sterrenhemel te laten stralen?

Onze bevindingen:SAMSUNG CAMERA PICTURES
Door de vele en leuke illustraties en het goed volgend verhaal leest het boek zich met heel veel plezier vrolijk weg. Toegegeven dat ik als volwassene zelfs een prettig gevoel ervaar. De kinderen vinden het een geweldig verhaal en door de illustraties begint het verhaal meer en meer te leven. Doordat de kleintjes zo enthousiast zijn betrap ik de oudste twee een half uur laten met het boek in de handen, lezend op de bank. Een schot in de roos (of moet ik zeggen een pluim voor de Sterrenwachter?)

Leuke info:
Van De Sterrenwachter loopt tot en met december 2015 een voorstelling in theaters. Meer info vind u hier.

Sterrenwachter:
Schrijver: Mark Haayema
Illustrator: Harmen van Straaten
ISBN 9789051164466
Uitgever: De Vier Windstreken

Het boek is hier te koop voor €14,50.
inkijkexemplaar

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.