Speciaal voor de Kinderboekenweek 2021, dat in het thema staat van worden wat je wil, is het nieuwe kartonboek later als ik groot ben uitgebracht. Kijk naar de herkenbare, kleurrijke illustraties van Dick Bruna en fantaseer over wat jij later wil worden! 

In dit flapjesboek zijn allerlei beroepen te vinden: van dokter tot muzikant en voetballer. Wat wil jij worden als je groot bent? De flapjes nodigen uit tot interactie en op elke pagina wordt een kenmerk van het afgebeelde beroep genoemd. ‘Ik zorg graag voor mensen. Later als ik groot ben, werk ik in een ziekenhuis.’ Weet jij welk beroep hierbij past? Kijk maar onder de flap!

later als ik groot ben is verkrijgbaar in de boekhandel en online bij o.a. bol.com.

later als ik groot ben
ISBN 978-90-5647-883-4
8,50 euro   

 

87 gedachten over “Dick Bruna – later als ik groot ben

 1. ik wilde altijd “zuster” worden, verpleegster dus. Helemaal niks van uitgekomen, de financiele wereld riep toch net iets harder toen ik eenmaal volwassen was

  1. Vroeger wilde ik werken bij het Rode Kruis.
   Maar dat is ‘m niet geworden. Eerst de PABO gedaan en 7 jaar voor de klas gestaan.
   Ben nu gastouder en doe graag mee voor mijn gastkindjes.

 2. Ik wilde vroeger altijd vrachtwagen chauffeur worden,
  Tot dat ik door kreeg dat ik rijden op een snelweg niet prettig vond 🤣 toen ben ik maar met de muziek bezig gegaan en met kinderen werken!

 3. Ik wilde politieagent te paard worden. Paardrijden heb ik wel gedaan, politieagent worden niet :). De toekomstwensen van onze dochter wisselen nu nog wekelijks – we zijn benieuwd wat zij later wil gaan doen!

 4. In 19 62, in de derde klas van de lagere school, was wat wil je later worden een onderwerp, voor een opstel. Ik wilde graag leerkracht worden en ben dat ook jaren met plezier geweest

 5. Ik wilde graag modeontwerpster worden maar ben leerkracht op een basisschool geworden.Tekenen doe ik nog steeds graag en ik vind mijn beroep een van de mooiste beroepen die er zijn.

 6. Ik wilde vroeger altijd brandweerman worden…voor de veiligheid van de mensen die gered moeten worden lijkt me dat nu niet zo slim meer….;)

 7. Kinderarts was mijn grote wens.
  Helaas na een ernstig auto ongeluk waarbij ik hersenletsel heb opgelopen viel deze droom in duigen.

 8. Stewardess, ik was gek op aardrijkskunde!!!!!!! Ik was toen helaas te jong om de cursus te volgen!!! Maar wel de reiswereld ingegaan!

 9. Ik wou “brandweerder” worden, want mijn mama zei altijd dat vrouwen geen brandweer”man” konden worden.
  Gelukkig zijn de tijden ondertussen veranderd

 10. Ik loot graag mee. Ik wilde vroeger verpleegster worden totdat ik me had ingeschreven voor de opleiding en de dikke stapel boeken zag! Haha

 11. Ik kom uit een onderwijsgezin
  en een toekomst als juf zat er dus wel in.
  Ik hoop dat ik dit mooie boek voor mij leuke klas win!

 12. Ik wilde vroeger altijd lerares worden. Die droom is ook uitgekomen. Jaren voor de klas gestaan en daarna als intern begeleider op een school gewerkt. Nu doe ik als trotse oma mee aan deze winactie voor mijn jongste kleinkind.

 13. Ik wilde dolfijnentrainster worden. Uiteraard wist ik dat half Nederland dit wilde worden, maar ik wíst dat ík serieus was, en de rest het toch niet zou worden. En ik dus wel. Ik was ervan overtuigd. Datzelfde idee had ik trouwens met actrice.

  Het moge duidelijk zijn dat ik het beide niet geworden ben… 😂

  1. Zwemjuffrouw.
   Ik was dol op zwemmen als kind. Nu ben ik ook juf maar dan in de kinderopvang. Daar zou ik dan ook graag dit boekje lezen met de kinderen.

 14. Vroeger wilde ik altijd juf of prinses worden. Allebei niet gelukt…. Ik ben fiscalist bij de Belastingdienst. Als kind wist ik niet eens wat het was, laat staan dat ik dat ooit wilde worden, hahaha!

 15. Ik wilde vroeger heeeeeeel graag politiehond worden, haha! Mijn ouders hebben echt hun best moeten doen om me te overtuigen dat dit een lastige zou worden 😉

 16. Ik wilde snoepjes verkopen in de snoepwinkel. En stiekem alles 3x proeven natuurlijk🤭. Ik werk nu in de zorg en heb ontzettend naar mijn zin.

 17. Ik wilde vroeger juf worden. Dat oefende ik dan ook altijd met al mijn knuffels en een krijtbordje. Nu ben ik daadwerkelijk juf en nog steeds vind ik het een mooi beroep!

 18. Ik wilde vroeger automonteur of buschauffeur worden. Niets van beide. Ben al jaren dolblij met het beroep constructeur.

 19. Fantastisch een nieuwe Dick Bruna! 😍 ik wilde vroeger eerst kunstenares worden en daarna schrijfster. Het laatste is uiteindelijk mijn beroep geworden.

 20. ik wou vroeger kraamverzorgster worden, nu werkend in het ziekenhuis op de bloedafname
  ik ben heel benieuwd of onze dochter ook de zorg in gaat later

 21. Ik wilde altijd juffrouw worden en dan ging ik al mijn knuffels en poppen lesgeven over de stof die ik zelf moest leren. Zo leerde ik dan ook meteen mijn huiswerk. Dus het was ook nog eens goed voor mij ontwikkeling, maar ik ben uiteindelijk nooit juf geworden.

 22. Stewardess, politieagent, conducteur, astronaut, iets met een uniform 😀 en nu draag ik een uniform… Van een cateraar haha!

 23. Ik wilde vroeger kinderverzorgster worden, maar heb na mijn studie het staatsexamen niet gedaan en daar heb ik nog altijd spijt van.
  Een hele domme beslissing. Ben later op een kantoor gaan werken.
  Ook wel leuk, maar dat wilde ik niet worden als iki later groot zou zijn.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee voor dit leuke boekje van Dick Bruna.

 24. Ik wilde graag kraamverzorgster worden, dat is het niet geworden, maar werk wel met kindjes, als pedagogisch medewerker. Doe dus ook graag voor de kindjes van het kinderdagverblijf mee!

 25. Ik wilde vroeger juf worden en dat ben ik ook geworden en nog steeds val ik af en toe in terwijl ik toch al 73 jaar ben. Een heerlijk boekje om mee te nemen om voor te lezen en ook een schattig boekje voor mijn driejarige kleinzoon die zo graag brandweerman wil worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.