Laminaat, parket, pvc, tegels, vinyl of een gietvloer… tegenwoordig zijn de mogelijkheden om je vloer te bekleden eindeloos. Eén eigenschap hebben nagenoeg alle type vloeren met elkaar gemeen: het zijn strakke, harde vloeren. Welke keuze je ook maakt, met een vloerkleed zorg je voor zachtheid, warmte en comfort in je interieur. De voordelen van een vloerkleed zetten we hier voor je op een rij!

Sfeer en kleur

Met een vloerkleed, kun je de verschillende aspecten van je interieur samenbrengen. Het geeft letterlijk sfeer en kleur aan je interieur. Vloerkleden zijn er uiteraard in verschillende vormen, materialen en maten, waardoor er altijd een tapijt is dat in jouw interieur past. Ga jij voor zacht hoogpolig, een kek patroontje of een sisal tapijt op maat? De keuze is reuze!

Warmte en comfort

Een vloerkleed heeft vele praktische voordelen, waaronder: met een vloerkleed heb je nooit meer last van koude voeten! Een vloerkleed houdt warmte vast en werkt isolerend. Lekker voor warme voeten in huis, maar ook aangenaam voor je energierekening.

Geluiddemping

Nog een voordeel, tapijt heeft een geluiddempende werking. Een ideale oplossing voor als je jonge, rondhollende kinderen hebt en in een gehorig huis woont. Een vloerkleed zorgt voor een aangenamere akoestiek in huis. Hierbij geldt: hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Niet alleen fijn voor jou, ook fijn voor de buren!

Fijn voor de kleintjes

Tapijt slipt niet en is lekker zacht, uiterst prettig voor de kleintjes die op hun blote knietjes door het huis kruipen, wankelend hun eerste stapjes zetten en het liefst lekker op de grond spelen. Naast comfortabel, is het ook nog eens veilig: het zorgt voor een zachte landing.

 

Stofvrij

Last but not least, een vloerkleed zorgt voor een stofvrije vloer. Ja, dat lees je goed! Tapijt trekt stof aan en houdt het vast, waardoor het stof niet meer in het rond dwarrelt. Een vloerkleed is daarom een perfecte oplossing voor een stofvrij huis, zo lang je maar wel regelmatig de stofzuiger tevoorschijn haalt.

/Gastartikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.