Black Friday en Cyber ​​Monday zijn twee van de drukste dagen van het jaar voor retailers. Deze twee dagen zijn al jaren een traditie, maar worden niet altijd op dezelfde dag gevierd. Dit jaar valt Black Friday op 26 november en Cyber Monday op 29 november.

Black Friday en Cyber Monday

Black Friday begon als een dag om het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar te vieren. Het werd Black Friday genoemd omdat deze dag werd beschouwd als de dag waarop retailers hun winst voor het jaar maakten. Cyber ​​Monday werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 als een dag om online retailers te helpen.

Er zijn online een heleboel filmpjes te vinden van mensen die elkaar onder de voet lopen vanwege de scherpe aanbiedingen. Dit zijn doorgaans Amerikaanse taferelen, maar ook hier heeft men weleens letterlijk gevochten om een product. Ik geef je een aantal tips over hoe het allemaal een stuk flexibeler voor je kan lopen.

Kies een product, geen winkel

Specifieke televisie of wasmachine op het oog? Richt je pijlen niet op een bepaalde winkel, maar op het product zelf. Zoek daarna gewoon naar de goedkoopste optie, bijvoorbeeld door op een vergelijkingssite de zoekterm in te vullen. Ververs regelmatig de pagina, actieprijzen worden vaak in de loop van de dag aangepast en je wilt natuurlijk echt de goedkoopste optie! Veel webshops en fysieke winkels doen mee aan Black Friday én Cyber Monday en hebben op beide dagen (en soms het heel weekend) scherpe aanbiedingen.

Social media: volg je favoriete winkels

Tegenwoordig is social media de manier om te adverteren voor bedrijven. Zorg dat je de winkels die je leuk vindt volgt op hun kanalen. Rondom Black Friday en Cyber Monday zullen zij de acties deze hebben ongetwijfeld delen met hun online achterban. Op deze manier zit jij klaar als het hele circus losbarst!

Maak alvast een online account aan

Wil je stipt om, laten we zeggen 6.00 uur in de ochtend, je winkelmandje volgooien in jouw favoriete webshop, dan is het handig om van tevoren een account aan te maken. Sommige producten gaan zo hard, dat je echt geen tijd hebt om tijdens het bestellen nog een account aan te maken. Een ander gaat er dan met je product vandoor en dat wil je natuurlijk echt niet.

Shop lekker vanuit huis

Veel webshops doen dus niet alleen mee aan de digitale Cyber Monday, maar ook aan Black Friday zelf. Als je kinderkleding wilt shoppen, kun je dit dus gewoon lekker vanuit je luie stoel doen. Ikzelf shop altijd tijdens dit soort dagen alvast wat kleding voor het voorjaar. Ook speelgoed is vaak afgeprijsd, wat natuurlijk interessant is voor de decembermaand.  Sinterklaas en de Kerstman shoppen namelijk ook graag met korting!

Niet alles kan online

Niet alle acties lopen online en soms zal je toch naar de winkel moeten. De piekuren liggen doorgaans tussen 9 en 11 uur in de ochtend dus plan het allemaal goed voor jezelf. Als je vroeg in de winkel bent, dan is er nog voorraad, ga je in de middag, dan is het grootste gedeelte van de klanten al geweest en zal er een stuk minder in de winkel hangen/liggen/staan.

Beeld: Shutterstock

One thought on “Black Friday en Cyber Monday: op deze manier loopt het een stuk flexibeler!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.