ponyDe DierenRidders van Iris Boter is een leuke serie voor kinderen tussen de 6-9 jaar om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. Op bijna iedere pagina is wel een zwart/wit/grijze prent van Mark Janssen te vinden. De titel samen met de kaft vertellen het verhaal in een notendop: Een pony op drie hoog is eigenlijk niet te doen.

De ouders van Nora zijn uit elkaar en met de zomervakantie voor de deur verveelt ze zich. Moeder is op zoek naar een baan en ook vader is druk. Nora heeft geld gekregen van oma en ze gaat met Pieter en Amy op Marktplaats kijken naar een skateboard. Bij ZOEK IN UW WIJK komen ze een foto van een pony tegen. Toos is oud, maar lief en de DierenRidders willen haar redden van de frikandellenfabriek. Ze plaatsen een bod, dat wordt geaccepteerd. Inmiddels wil de moeder van Tijn achter in de grote tuin een moestuin beginnen, de zus van Amy is overal allergisch voor en Pieter zijn moeder is bang voor paarden. Nora neemt Toos mee naar haar flat. Ze hebben nog een kamertje over en haar moeder is toch druk met solliciteren. Toos maakt er wel een troepje van en eet dozen en kleding aan. Het is eigenlijk niet te doen. De DierenRidders besluiten Toos op Marktplaats aan te bieden, maar als ze wordt opgehaald slaat de twijfel toe. Zijn deze kopers wel te vertrouwen? Hebben ze wel het beste met Toos voor?

Een vermakelijk verhaal dat ieder schoolkind zou kunnen overkomen. De denkstappen van de DierenRidders zijn zo goed te volgen, dat het bijna logisch is dat ze Toos kopen. Met nog een spannend einde herbergt het verhaal alle noodzakelijke ingrediënten van een leuk kinderboek in zich.

‘Een pony op drie hoog’ van Iris Boter, Van Holkema & Warendorf 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 105/53 #boekperweek

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.