Ekroken boek dat niet mag ontbreken in de familie-bibliotheek lees ik in het bericht van Uitgeverij Querido. De auteur Bibi Dumon Tak is vrijwilliger op de dierenambulance en kinderboekenschrijfster. Er is al eerder een deel over de dierenambulance verschenen ‘We gingen achter hamsters aan’

De verhalen zijn stuk voor stuk waargebeurd en geschreven op een manier dat iedereen er van mee kan genieten. Van jong tot oud. Het boek leest heel prettig weg en wat maken de vrijwilligers van de dierenambulance toch veel mee! De titel spreekt erg tot de verbeelding en al lezende kom ik ook tot de ontdekking dat ze echt op krokodillenjacht zijn geweest. En dat in Amsterdam en omgeving!

Ook laat Bibi Dumon Tak aan het eind van ieder verhaal nog even weten hoe goed of slecht het met de dieren is afgelopen en wordt de ruimte genomen bepaalde begrippen te verduidelijken. Vooral het verhaal over botulisme vind ik erg verhelderend. Door het boek heen zijn no-filter foto’s gedrukt uit de eigen collectie van de vrijwilligers.

Dit boek ga ik zeker nog eens samenlezen met dochterlief. Ze is dol op dieren en dierenprogramma. Ze wil er alles van weten, dus wat extra informatie over de dierenambulance zal zeker in goede aarde vallen. Ook de bijbehorende coole dierentattoos zijn met gejuich in ontvangst genomen!

‘We gingen op krokodillenjacht’ van Bibi Dumon Tak, Uitgeverij Querido 2015, is o.a hier te koop.

Boek 103/53 #boekperweek

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.