Afgelopen zomer mochten wij al het Young Scientist Vakantieboek recenseren en laatst viel ook nog eens het nieuwe Young Scientist Doeboek in de brievenbus. Uiteraard was onze oudste meteen dol enthousiast, omdat hij het vorige boek ook ontzettend leuk vond. Binnen het thema van de Kinderboekenweek zit deze nieuwe editie vol met fascinerende feitjes over vriendschap en ook zijn er vele puzzels en proefjes om te maken. Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar (leuk om alleen te doen, maar nog leuker met je beste vrienden).

Vriendschap in allerlei soorten en maten

In het Young Scientist Doeboek kun je veel wetenschappelijke weetjes vinden over verschillende soorten vrienden. Denk bijvoorbeeld eens aan knuffelende chimpansees, onafscheidelijke sterren, maar ook ongewenste vrienden, zoals parasieten. Weet je al wat er met je hersenen gebeurt als je bevriend raakt met iemand? En kun jij uitleggen waarom superslimme robotvrienden nog geen deel uitmaken van je vriendenkring? Los uitdagende puzzels op en probeer te achterhalen wat wetenschappers allemaal over over vriendschap hebben ontdekt. Ken je jezelf goed genoeg…of is het interessant om eens te testen wat voor soort vriend jij eigenlijk bent….en wat voor soort vrienden eigenlijk bij je passen?

Je hoeft je geen moment te vervelen

Ook voor dit nieuwe boek van Young Scientist geldt dat je je geen moment hoeft te vervelen. Naast de vele leuke weetjes (wist je al dat mensen gemiddeld 400 vrienden maken in hun hele leven?), kun je je hersenen weer flink aan het werk zetten met de uitdagende codekrakers, monogrammen en woordzoekers. Verder zijn er uiteraard weer een aantal leuke experimenten die je alleen kunt doen, of samen met je beste vrienden.

Geen hulp meer nodig

Waar hij de vorige keer nog hier en daar wat hulp nodig had, was dit nu niet het geval. Hij lijkt de opdrachten nu allemaal goed te begrijpen en heeft al heel wat tijd besteed aan dit leuke boek. Hij vindt het een aanrader voor andere kinderen! Leuk om bijvoorbeeld tijdens de feestdagen cadeau te doen!

Young Scientist is de vaste kinderrubriek in New Scientist waarmee jonge lezers kennismaken met wetenschap. Onder de noemer van dit kindermerk verschenen de afgelopen jaren vijf vakantieboeken. Het Young Scientist Doeboek over alle soorten vrienden is het volgende boek in deze reeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.