Hij komt er weer aan: de Dolfje Weerwolfje Week! Van 13 t/m 21 april 2019 vieren we in heel Nederland feest met het leukste weerwolfje van Nederland. Feest je gezellig mee?

Dolfje Weerwolfje

De verhalen draaien om een jongen met de naam Dolfje Spaan, die als hij zeven jaar wordt, ontdekt dat hij een weerwolf is. Paul van Loon bedacht dit personage al in 1994 voor een lied van de griezel CD van VOF de Kunst, om er vervolgens in 1996 een boek over te schrijven. Hierna volgenden er nog een heleboel andere delen.

Dolfje woont bij de familie Vriends, bestaande uit vader Willem, moeder Jasmijn, en hun zoon Timmie. Hij is op zijn derde door hen in huis genomen omdat zijn echte ouders hem in de steek hadden gelaten, toen ze ontdekten dat hij een weerwolf zou worden. Dit zit in zijn familie, maar slaat altijd een generatie over. Dolfje’s grootvader is namelijk ook een weerwolf, maar zijn ouders zijn dat niet. De familie Vriends kent Dolfje’s geheim, maar accepteert hem gelukkig wel, vooral omdat Willem Vriends enorm dol is op alles wat “anders” is. Elke maand verandert Dolfje gedurende drie nachten op rij in een weerwolf; bij Volle Maan, de avond daarvoor, en de avond erna.

Spookweerwolven

In een luchtballon naar de (volle) maan!
Dolfje Weerwolfje en Noura mogen mee in de luchtballon van neef Leo.
Ze komen terecht op de binnenplaats van een duister kasteel.
Daarbinnen klinken vreemde geluiden…

In dit 20ste avontuur over Dolfje Weerwolfje speelt neef Leo de hoofdrol!
Leo is de lieveling van veel Dolfje-lezers. Met zijn geheel eigen taaltje brengt hij humor en laat hij zien dat ‘anders’ prima is.

‘Spookweerwolven’ is een bijzonder boek in de reeks van Dolfje Weerwolfje.
Het is heel anders dan de eerste 19 delen. Waarom? Dat legt Paul van Loon zelf uit in deze brief!

Meer informatie over het boek vind je hier.

Dolfje Weerwolfje film

De Dolfje Weerwolfje film is is gebaseerd op het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wolfje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf. De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij is bang dat zijn vader en moeder hem niet meer willen. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan…! Meer informatie vind je hier.

Dolfje Weerwolfje musical

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart.. Dolfje is een weerwolf! Deze musical van Rick Engelkes Producties is uitgebracht op DVD met als extra een cd met alle liedjes. Meer informatie vind je hier.

Dolfje Weerwolfje kleurplaat

Leuk om uit te printen en in te laten kleuren. Je kunt met deze kleurplaten de hele kamer versieren! Pak je potloden, stiften en krijtjes en ga aan de slag! Ook leuk voor op een buitenschoolse opvang oid, tijdens de thema-week!

Dolfje Weerwolfje spellen

Speciaal voor kinderen van 7 jaar en ouder zijn er de spelletjes en doeblokken van het populaire Paul van Loon-karakter Dolfje Weerwolfje. Oefenen met rekenen of spelen met taal, op elk moment van de dag, op iedere plek. Meer informatie vind je hier.

Dolfje Weerwolfje knuffel

De échte Dolfje fan maak je natuurlijk blij met een heuse Dolfje Weerwolfje knuffel! Leuk om neer te zetten naast alle boeken, maar ook zeker fijn om mee te slapen. Tijdens het lezen ook leuk om mee te laten spelen!

Over Paul van Loon

Paul van Loon is al meer dan 30 jaar schrijver en heeft maar liefst 10 keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen Paul van Loon-lezers en dat is een griezelig goede mijlpaal! Paul was eigenlijk van plan illustrator te worden. Bij zijn illustraties ging hij zelf verhalen verzinnen, en zijn eerste verhalen werden geplaatst in het Brabants Dagblad. Na verloop van tijd verschenen zijn verhalen ook in Donald Duck, Okki, Taptoe en Ezelsoor. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek: Boven op tante Agaat. Ongemerkt was Paul schrijver geworden. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991). Paul van Loon schrijft meestal ’s avonds en ’s nachts, een passend decor voor zijn vele griezelboeken. Hij draait dan graag muziek van de Rolling Stones.

Ontmoet Paul van Loon

Ook dit jaar kan je weer met Paul van Loon op de foto en zijn handtekening scoren.

Zaterdag 13 april 2019: Theatervoorstelling ‘De Kunst van het Lezen’
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Theater Stroud, Putten

Zondag 14 april 2019: signeersessie Paul van Loon
Tijd: 13.00 – 14.30 uur
Locatie: Boekhandel Praamstra, Deventer

Woensdag 17 april 2019: signeersessie Paul van Loon
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: De Koperen Tuin, Goes (i.s.m. Paard van Troje)

Zaterdag 20 april 2019: signeersessie Paul van Loon
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Locatie: Boekhandel Broese, Utrecht

Over Hugo van Look

Hugo van Look werd geboren in Antwerpen (België), op 9 november 1960. Hij is de tekenaar van Dolfje Weerwolfje. De vader van Hugo van Look was banketbakker. Als kind kon Hugo gefascineerd toekijken hoe zijn vader suikerletters op taarten maakte. Hij tekende zelf toen al op de met bloem bestoven tafels. Hugo studeerde Grafische Vormgeving in Antwerpen en volgde de opleiding Animatiefilm in Gent. In 1988 verscheen het eerste boek met zijn tekeningen: Het gebeurde op zondag, geschreven door Marie-Thérèse Schins-Machleidt. Hij illustreert vooral boeken voor lezers van 4 tot 9 jaar. Hugo tekent vaak met zwart krijtpotlood dikke contourlijnen en gebruikt aquarelverf en ecoline. Hugo kan Dolfje Weerwolfje en andere figuren precies zo tekenen als Paul van Loon bedacht heeft tijdens het schrijven. Dat is heel bijzonder, want wie kan er nu kijken in het hoofd van een ander?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.