Elvira Knip woont samen met haar drie kleine aapjes Tim, Sam en Lulu in één huis. Elke keer als Elvira het huis verlaat, halen de aapjes apenstreken uit. Ze gooien tomatensoep over de vloer, eten zeep, smeren met tandpasta en halen kasten leeg. Elvira begint steeds meer te mopperen en is uiteindelijk de wanhoop nabij. Totdat ze de aapjes op een avond niet meer kan vinden….

Quentin Blake heeft zichzelf met dit boek weer overtroffen. Het verhaal tovert een lach op het gezicht van de lezer, maar geeft ook de boodschap van onvoorwaardelijke liefde mee. Want wat nou als dat waar je zoveel van houdt onvindbaar is?

De zeer rijk geïllustreerde beginpagina van het boek trekt de lezer gelijk in het verhaal. Nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en door het kleurgebruik heeft de pagina een warme uitstraling. Door het boek heen is Emma Chichester Clark er in geslaagd de woorden om te zetten in beelden. De illustraties laten de kinderen meelezen met de voorlezer. Dit zal vooral voor jonge lezers een ondersteuning zijn om het verhaal te begrijpen, voor oudere kinderen is dit een welkome aanvulling op de teksten.

Het taalgebruik is eenvoudig maar sluit prima aan bij de, door de uitgeverij gegeven, adviesleeftijd van 3+. Maar ook jongere kinderen zullen door de rijke illustraties het boek kunnen begrijpen. Het gevoel van goed of fout is bij jongere peuters in ontwikkeling en dit boek sluit daar prima op aan. Oudere kinderen zullen het boek door de verborgen boodschap waarderen.

Een fijn boek om voor te lezen voor het slapen gaan in een jong gezin. Doordat het voor verschillende leeftijden geschikt is kan het aan broertjes en zusjes samen worden voorgelezen!

[bol_product_links block_id=”bol_5905f5c110288_selected-products” products=”9200000071999584″ name=”aapjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.