Qibbel maakt het mogelijk om je eigen voorzitje of achterzitje samen te stellen!Tegenwoordig hoef je echt niet meer rond te fietsen, met een zitje dat iedereen al op zijn fiets heeft hangen/zitten. Sam mocht haar eigen voorzitje ontwerpen! Lees verder om te zien wat haar ervaringen zijn!

Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik een voorzitje van Qibbel mocht samenstellen! Deze ontzettend toffe opdracht kwam echt als geroepen, aangezien mijn oude zitje inmiddels écht aan vervanging toe was. Wij zijn dol op fietsen en ik moet altijd twee kindjes vervoeren, dus een goed voorzitje voor de jongste is echt een must!

Wat zijn er veel verschillende stylingsets beschikbaar! Er is voor ieder wat wils; van basic kleuren tot gave printjes. Ik hou zelf van lekker basic en niet teveel poespas, dus ik koos voor de kleur grijs. Deze past goed bij mijn fiets en het  achterzitje dat er al op zit.

Toen de doos met het zitje binnenkwam, maakte mijn hart een sprongetje. Nieuwsgierig maakte ik de doos open om te kijken hoe mijn eigen samengestelde zitje eruit zou zien! Het eerste wat ik zag is dat het zitje er keurig en comfortabel uit ziet. Dit laatste is natuurlijk super belangrijk, want onze dochter moet wel lekker en ontspannen kunnen zitten tijdens onze fietstochtjes. Het waterafstotende kussentje dat er in zit, is erg zacht. De veiligheidsgordel (3 puntsgordel) is makkelijk in gebruik. Dit systeem is voor een volwassene makkelijk te hanteren, voor kleine kinderhandjes is het een uitdaging die waarschijnlijk niet tot een succes leidt (gelukkig maar). De gordel verstel je makkelijk in de lengte, zodat je zeker weet dat je kindje veilig in het stoeltje zit. De voetensteuntjes zijn ook op een eenvoudige manier te verstellen. Je klikt het “hendeltje” omhoog en je kunt de voetsteuntjes gemakkelijk heen en weer schuiven, totdat ze goed zitten. Daarna weer dichtklikken; piece of cake!

Bij het zitje kregen we ook een windscherm en een kinderstuurtje. Het windscherm is van goed formaat, niet mega-groot, maar groot genoeg om het kind te beschermen tegen de wind (en de vliegen, muggen etc.) Het stuurtje is echt een hot item! Tijdens het fietsen stuurt mevrouwtje gezellig mee, drukt op de toeter (roept dan heel hard TOET TOET) en draait aan het rolletje (roept dan heel hard KOE, omdat deze erop afgebeeld staat). Genoeg te doen dus tijdens het fietsen! Trouwens, er zat ook een fijn slot bij het fietszitje, zodat hij er niet door verkeerde personen afgehaald kan worden, ideaal!

De montage van het zitje heb ik aan mijn man overgelaten. Uiteraard heb ik hem gevraagd hoe dat ging. In nog geen 15 minuten was hij klaar en zat het zitje veilig op mijn fiets. Het zitje is dus eenvoudig te monteren en de gebruiksaanwijzing is duidelijk! Wij zijn blij en hopen op nog heel veel veilige en gezellige kilometers op de fiets!

Wil je zelf een fietszitje samenstellen, neem een kijkje op de website!

/Sam

WINNEN!
Het is echt waar; wij mogen iemand blij maken met een voorzitje! Deze mag je helemaal zelf samenstellen!! Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.