temmerDe tweeling Annabel en Quinten hadden het niet beter kunnen treffen bij Kees & Jannie als ouders. Ze worden betuttelt, verwend en geadoreerd. Maar hoe goed hun ouders het ook met de tweeling voor hebben, ze groeien op tot verschrikkelijke kinderen. Ze worden steeds dikker van alle lekkere hapjes en willen steeds grotere cadeaus. Ze schelden, pesten dieren en houden een frikandellen-gooi-wedstrijd. Moeder Jannie, door de kinderen Dinges 1 genoemd, belt het B.O.L.K. ( het Bureau voor Ontzettend Lastige Kinderen) Mevrouw sergeant- majoor buiten dienst Van Rompelen wordt gestuurd. Ook zij krijgt geen vat op deze verschrikkelijke kinderen. Er rest nog maar een ding. De Kindertemmer wordt gebeld… zou het hem wel lukken?

Hartstikke leuk om voor te lezen. Het verhaal begint als een idyllisch sprookje. De meisjes vinden het slot wel wat spannend, maar er is gelukkig niet gedroomd over Kees & Jannie verkleed als griezelige, gevaarlijke monsters in het Wilde Woud. Ze geloven in ieder geval heilig in het bestaan van een Kindertemmer, wie weet komt dat nog eens van pas?!

‘De Kindertemmer’ van Jacques Vriens met illustraties van Kees de Boer, Van Holkema & Warendorf 2015, is o.a. hier te koop. Het boek sluit aan bij de muzikale theatervoorstelling De Kindertemmer!

Boek 92/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.