mobyWeer een klassieker die door Geronimo Stilton afgestoft wordt. Deze keer ‘Moby Dick’ van Herman Melville uit 1851. “Hoe zat het ook alweer?”, dacht ik. “Wacht, ik lees deze versie wel”.

Het vangen van Moby Dick, de witte walvis, heeft kapitein Ahab zich tot levensdoel gesteld. Dat is het directe gevolg van de strijd met diezelfde walvis die kapitein Ahab zijn poot koste. Geronimo leert Ishmael en Queequeg kennen in herberg In de Witte Walvis, samen met Queequeg schepen ze in aan boord van de ‘Pequod’, het schip van kapitein Ahab. Ishmael is matroos en Queequeg harpoenier, maar ze moeten zichzelf eerst bewijzen. Kapitein Ahab laat zich zelden zien, totdat hij een beloning van zestien dollar uitloofd aan degene die de Witte Walvis als eerste ziet. Alle andere te vangen walvissen kunnen hem gestolen worden. Zou het kapitein Ahab van de Pequod lukken? Wordt de Witte Walvis gespot en gevangen?

Tijdens het lezen van deze bewerkte klassieker blijkt dat alleen de naam Moby Dick is blijven hangen. De rest van de legende is nooit blijven hangen. Toch leuk wanneer de jonge lezers met hun ouders kunnen napraten over dit boek (en ze de les lezen)

Weet je dat Geronimo Stilton ook een fanclub heeft? Dat kost 7,50 euro per jaar en daar krijg je, naast alle extra’s, ook nog eens een boek voor.

‘Moby Dick, de Witte Walvis’ van Geronimo Stilton, Uitgeverij De Wakkere Muis 2015 is o.a. hier te koop.

Boek 95/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.