9789025739164_fcovrBarbapapa, Barbamama, Barbaborre, Barbabientje, Barbabella, Barbabee, Barbabenno, Barbabob en Barbalala worden op de eerste pagina gelijk zichtbaar gemaakt met namen en “foto”. Zo wordt het geheugen even opgefrist en weten we weer wie wie is. Nadat ons geheugen is opgefrist slaan we de pagina om. We zien daar Barbalala met de titel, voor de kindertjes niet zo heel interessant dus we bladeren snel een pagina door. Het verhaal begint.

Zoals bekend, bij de meesten, kunnen Barbapapa, Barbamama en de kinderen collage-2015-06-24veranderen van vorm. De kinderen valt het gelijk op dat een paar kinderen van vorm veranderd zijn. Nadat hun eerste enthousiasme voorbij is begin ik met lezen: “Barbapapa, Barbamama en de kinderen zijn aan het picknicken bij de rivier. Alle Barbapapa’s kunnen van vorm veranderen: Als Barbalala zingt, verandert ze in een vogel….” We lezen het boek in een stuk door uit. Doordat de pagina’s relatief groot zijn en er veel te zien is vervelen de kindertjes zich geen minuut. De teksten zijn kort en krachtig. De kids weten precies collage-2015-06-24waar het verhaal over gaat en kunnen ook goed aanwijzen wie bijvoorbeeld de jagers zijn. Soms vinden ze het een beetje spannend en soms lachen ze heel hard. Het boek eindigt tenslotte met wederom alle “foto’s” van de Barbapapa’s. En op de achterkant is zichtbaar welke boeken er nog meer in die reeks verkrijgbaar zijn (de verlanglijstjes worden gelijk aangevuld).

De wereld wordt steeds viezer en de dieren hebben steeds minder groene natuur om in te leven. De Barbapapa’s besluiten de arme dieren te helpen en ze vluchten naar een fijne plek met heel veel groen op een andere planeet. Alleen vinden de mensen op aarde het heel saai zonder dieren. Als ze beloven wat aardiger te zijn voor de natuur komen ze allemaal weer terug!

9789025739164_bcovrUitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Auteur: Annette Tison
ISBN: 9789025739164
Het boek is voor € 9,95 hier te bestellen.

/Miranda Young

 

One thought on “Gottmer: Barbapapa redt de dieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.