WP_20150607_004Een dagje Valkenburg wordt nu nog leuker en spannender. Strijd tegen elkaar met midgetgolf, bezoek de Wilhelminatoren ervaar een ritje in de Kabelbaan, Rodelbaan, Tokkelbaan of Tubingbaan. Maar ook Lasergame, Mission Impossible, Dance Battle of een Levend tafelvoetbal zijn mogelijkheden bij A GoGo.
Net buiten het centrum van Valkenburg vind u A GoGo. Onderaan is een toegangspoort en ziet u de stoeltjeslift naar boven en onder gaan. Boven op de heuvel kunt u de Wilhelminatoren zien, deze is ook vWP_20150607_002an verdere afstand te bewonderen. Handig als navigatie!

Wij (3 volwassenen en 4 kinderen) mochten een aantal attracties gaan testen met ons gezin. Als eerste beginnen we bij het melden. Onderaan de heuvel, bij de ingang van de stoeltjeslift, is een kantoorruimte waar betalingen plaats vinden. Hier kunnen losse kaarten besteld worden alsook de reserveringen worden aangemeld. Nadat wij ons hebben aangemeld krijgen wij de goedkeuring om verder te gaan. We mogen ons WP_20150607_001melden bij de midgetgolf om als eerste daarmee te starten. Iedereen krijgt een stok en de kinderen krijgen elk een balletje. We mogen iets de heuvel op lopen en kunnen dan aan de rechterkant de midgetgolf baan zien liggen. De banen liggen erg dicht op elkaar, er is geen schaduw en één picknicktafel is aanwezig. We smeren iedereen maar extra goed in voor de zon en beginnen met de midgetgolf. De midgetgolf banen liggen vrij dicht op elkaar, ook de balletjes raken gemakkelijk onder aan de heuvel. Toch zijn deze kleine opmerkingen niet de moeite waard om van wakker te liggen, zeker niet als je naar de prijzen kijkt. Aangezien de kinderen al snel verveeld raken, omdat ze op elkaar moeten wachten. Werd het tijd voor een andere aanpak. 1 volwassene neemt plaats aan de picknicktafel om de score lijst bij te houden. Vervolgens koppelen we de oudste 2 kinderen aan elkaar,  1 volwassene WP_20150607_006met de jongste meid en ik zelf ga met de jongste zoon op pad. We lopen allemaal een voor een de banen af, dit mag ook kris kras door elkaar. We spreken af dat we de baan + het aantal slagen even melden bij de notulist zodat onze scores goed bijgehouden worden. WP_20150607_010
Nadat iedereen uitgeslagen is en de scorelijst gevuld staat worden de winnaars bekend gemaakt. Ik heb zelf gewonnen en de jongste zoon had de meeste slagen. Een perfect koppel dus. De spullen worden netjes ingeleverd en een sanitaire stop vervolgd. Hierna melden we ons bij de kabelbaan. Een controle van gegevens volgt en wij mogen allen plaats nemen. In totaal gaan we met 3 karretjes naar boven (2-2-3 personen per karretje). We genieten even van het uitzicht. WOW!
Dan stappen we op naar de Tubingbaan. De kinderen krijgen een polsbandje om en mogen onbeperkt gebruik maken van de Tubingbaan. Deze is tot de leeftijd van 12 WP_20150607_014jaar aangezien het gewicht telt. Indien je te zwaar bent vlieg je uit de baan. Niet geschikt dus voor ons als volwassene om te testen. De kinderen gaan met een grote gil van de baan en stralen bij aankomst beneden. Vervolgens moeten ze de autoband omhoog trekken. We besluiten om een aantal keren te helpen en daarna een drink pauze in te lassen.
Er is een ijssalon aanwezig, ook heeft de Wilhelminatoren een terras met restaurant WP_20150607_021en er staan voldoende picknick tafels om gebruik te kunnen maken van eigen eten en drinken. Aangezien de picknicktafel in de schaduw staat en er een speeltuintje langs de Tubingbaan ligt besluiten we onze rugzak wat lichter te maken. De kinderen kunnen nadat ze wat gedronken hebben weer lekker verder spelen. Een eindje verderop, vanuit de kabelbaan prachtig te zien, ligt een rodelbaan. Onze interesse was al gelijk gewekt, maar helaas staat deze niet op het programma. Nadat iedereen wat uitgerust is plukken we de kinderen uit de speeltuinWP_20150607_032 en maken we een bezichtiging aan de Wilhelminatoren. De toren is voor iedereen die zelf trappen kan lopen te bezichtigen. Ook is er een mogelijkheid om van de toren via een tokkelbaan omlaag te gaan.

Aangezien we een programma WP_20150607_031gekregen hebben maar van het programma mogen afwijken besluiten we om toch maar een rondje rodelbaan te doen. De kinderen en ook wij vonden het geweldig. Hierna gaan de kinderen nog even spelen en nemen wij plaats op het terras bij de Wilhelminatoren.

Alles is royaal opgezet (op de midgetgolf na) en je kunt er een hele dag vertoeven. Ben je toch eerder uitgekeken dan kun je weer met de Kabelbaan naar beneden en is een rondje Valkenburg absoluut de moeite waard.

WP_20150607_035A GoGo Valkenburg
Neerhem 44
6301 CJ Valkenburg a/d geul

tel: (0031)043-6090609
fax: (0031)08421-50046
info@agogovalkenburg.nl
http://www.agogovalkenburg.nl/NL/home

/Miranda Young

2 thoughts on “A GoGo Valkenburg unieke in- en outdoor activiteiten voor iedereen

  1. Valkenburg is een mooie plaats om te vertoeven. Leuk om a gogo mee te nemen bij een bezoekje. Zeker met de lift naar boven te gaan is een gouden tip

  2. Valkenburg komen we ieder jaar minstens 1 x. Of we nu gewoon lekker de toerist gaan uithangen en alle winkeltjes afstruinen om daarna lekker wat op een terrasje te drinken/eten, of we ondernemen iets van wat Valkenburg te bieden heeft. A gogo is TOP, maar ook attractiepark de Valkenier en het Sprookjesbos mogen niet vergeten worden. Voor ieder wat wils, dus ik raad een bezoekje Valkenburg enorm aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.