9789025750602_fcovrHet Zwanenmeer, wellicht een van de bekendste verhalen ooit. Vooral in de balletwereld een voorstelling wat zeer geliefd is. Niet eerder kwam ik een boek tegen die muziek, beeld en verhaal bij elkaar brachten des te enthousiaster ik werd toen ik het boek voorbij zag komen bij Gottmer.

Op de eerste pagina zit de cd verwerkt in stevig materiaal zodat deze niet beschadigd. Op de cd wordt het verhaal verteld door Carice van Houten tevens kun je luisteren naar muziek van het Orchestre Symphonique de Montréal o.l.v. Charles Dutoit. Alleen hiervan krijg je al kippenvel.
Het boek is ook goed afzonderlijk te lezen. Het verhaal neemt je mee naar Prins Siegfried. Deze prins wordt gedwongen te trouwen aangezien hij 21 is en serieuzer
moet worden. Zijn moeder organiseert een bal waar 6 vrouwen naar toe komen en vanSAMSUNG CAMERA PICTURES deze zes vrouwen moet Prins Siegfried een keuze maken. Prins Siegfried weet nu al dat zijn moeder 6 stijve tutten gaan uitnodigen. Toen er een zwerm wilde ganzen voorbij vlogen bedacht hij zich geen moment, hij nam zijn pijl en boog en ging er voorzichtig achteraan. Ze kwamen bij een meer terecht en daar veranderde een van de zwanen in een beeldschone jonge dame genaamd Odette. Odette was betoverd door de boze tovenaar Rothbart. Zou het prins Siegfried lukken om te trouwens met Odette en de betovering te verbreken?

Inmiddels zijn er zes delen uit onze serie klassieke-muziekboekjes-met-cd in groot
formaat verschenen. Het Zwanenmeer van Tsjaikovski mag zeker niet ontbreken in de rij, gezien de goede verkoop van de afgelopen jaren. De nieuwe illustraties van Noëlle Smit (Prentenboek van het Jaar 2011) komen prachtig tot hun recht in het grote prentenboek en vullen het vlot vertelde verhaal van Marjet Huiberts (Zilveren Griffel 2010) naadloos aan. Op de cd wordt het verhaal verteld door Nederlands enige echte filmster: Carice van Houten.

9789025750602_bcovrUitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Auteur: Marjet Huiberts
ISBN: 9789025750602
voor € 19,95 hier te koop

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.