hacksWaar ik eerder een Minecraft roman heb verslagen. Ga ik nu over naar het échte werk van notabene dezelfde uitgeverij!

De zwarte kaft met rode letters spreekt erg tot de verbeelding, helemaal met dit slag kop- en bijteksten: TOP SECRET. Megan Miller (auteur) is vast net als honderden miljoenen andere spelers fan van dit computerspel. Er zijn van haar hand meerdere gidsen verschenen. De donkere en hoekige opmaak spreekt de rasechte mijners ook echt aan.

OEFENEN! BOUWEN! AANVALLEN!

“De niet­ officiële gids met tips en tricks die je nergens anders vindt!”

In zestien hoofdstukken worden tips gegeven over het spelen van Minecraft. De auteur heeft hierbij Minecraft versie 1.7.9 op p.c. als leidraad gebruikt. In andere versies of het spelen op een console kunnen de voorbeelden net even anders uitpakken. Na een inleiding en het kiezen van een spelwereld graven we ieder hoofdstuk een ander thema uit. De tekst wordt onderbouwd met beeldschermafbeeldingen. In verschillende kleuren worden blokjes tekst uitgelicht. Het boek is goed onderverdeeld in hoofdstukken en onderwerpen, dit maakt het makkelijk iets terug te zoeken. Ook kan ik mezelf voorstellen dat een onervaren ouder deze gids als leidraad kan gebruiken om zijn kind verder te helpen. Dat de mogelijkheden binnen Minecraft eindeloos zijn, maakt het beschrijven ervan tot een ware uitdaging. Of de echt ervaren speler iets aan de tips van Megan Miller heeft kan ik helaas niet inschatten. Achter in de gids is ruimte overgelaten voor de mijner om zijn eigen tips & tricks te noteren.

‘Hacks voor minecrafters’ van Megan Miller, vertaald door Ann van Dyck, Uitgeverij Manteau 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 45/2016

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.