Maak kennis met Het boek van ClashHet eerste deel in een serie graphic novels bij de megapopulaire games Clash of Clans en Clash Royale. De boeken worden gemaakt in samenwerking met gameproducent Supercell en de bekroonde schrijver Gene Luen Yang, die in Amerika een tijd Nationale ambassadeur voor literatuur voor jonge mensen was. De nieuwe reeks is gebaseerd op de werelden en personages van de games. Spannend, grappig, hartverwarmend en dé manier om kinderen weg te halen bij het scherm. 

Wat is Clash of Clans?

Clash of Clans, het immens populaire mobiele strategiespel dat de harten van miljoenen spelers over de hele wereld heeft veroverd, biedt een unieke en meeslepende ervaring in de wereld van online gaming. Ontwikkeld door Supercell, heeft dit spel sinds de lancering in 2012 een ware revolutie teweeggebracht in het genre van mobiele games. Met zijn strategische gameplay, adembenemende graphics en diepgaande gemeenschap is Clash of Clans uitgegroeid tot een echte topper in de gamingwereld. Laten we eens dieper ingaan op wat Clash of Clans zo uniek maakt.

Een wereld vol strategie

Het hart van Clash of Clans ligt in zijn strategische gameplay. Spelers beginnen met een kleine nederzetting die ze moeten uitbreiden en versterken. Ze bouwen en upgraden verschillende structuren, zoals kazernes, laboratoria en verdedigingstorens, om hun dorp te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Maar Clash of Clans gaat verder dan alleen het bouwen van een sterke verdediging. Het spel moedigt spelers aan om hun eigen aanvalstrategieën te ontwikkelen en te perfectioneren. Van het samenstellen van een goed uitgebalanceerd leger tot het slim positioneren van troepen tijdens gevechten, elke zet telt. Het vereist tactisch inzicht en planning om succesvol te zijn in Clash of Clans.

Gemeenschap en samenwerking

Wat Clash of Clans echt onderscheidt, is de levendige gemeenschap van spelers over de hele wereld. Spelers kunnen zich aansluiten bij clans, waarin ze kunnen samenwerken met andere spelers om gezamenlijke doelen te bereiken. Clanleden kunnen troepen en middelen met elkaar delen, elkaar adviseren en elkaar helpen bij aanvallen op andere dorpen. Dit element van samenwerking bevordert niet alleen sociale interactie, maar ook strategische samenwerking tussen clanleden. Het vormen van sterke clanbanden is essentieel voor succes in het spel en het bouwen van langdurige vriendschappen.

Karakters Clash of Clans

Clash of Clans heeft een breed scala aan interessante en diverse personages die de spelers kunnen ontdekken en gebruiken in hun strategische avonturen. Hier zijn enkele van de populaire personages uit Clash of Clans:

Barbaren

De meest basale eenheid in Clash of Clans, deze wilde krijgers met hun kenmerkende baarden en brute kracht vormen de kern van elk leger. Ze zijn meedogenloze aanvallers en worden vaak als eerste ingezet om vijandelijke dorpen aan te vallen.

Boogschutters

Behendig en dodelijk, deze boogschutters bestrijden hun vijanden vanaf een veilige afstand. Ze zijn uitstekend in het neerhalen van vijandelijke troepen en verdedigingswerken met hun pijlen.

Reuzen

Grote, sterke wezens die fungeren als levende schilden voor andere troepen. Reuzen hebben enorme gezondheidspools en kunnen de verdediging van vijandelijke dorpen gemakkelijk aan.

Heksen

Duistere en mysterieuze tovenaressen die dodelijke skeletten oproepen om voor hen te vechten. Ze kunnen snel een leger van skeletten creëren die een vijandig dorp kunnen overrompelen.

Valkyries

Deze krijgers met een draaiende bijl veroorzaken enorme schade aan vijandelijke troepen en gebouwen. Ze draaien snel rond en verspreiden vernietiging waar ze ook gaan.

Tovenaars

Meesters van de magie, tovenaars kunnen vernietigende spreuken uitspreken om vijandelijke verdedigingen te verzwakken of grote groepen vijanden uit te schakelen. Ze zijn een waardevolle aanvulling op elk aanvalsleger.

P.E.K.K.A.

Een indrukwekkende en krachtige eenheid met een gigantisch zwaard. P.E.K.K.A. staat voor “Perfect Enraged Knight Killer of Assassins” en kan enorme schade toebrengen aan vijandelijke troepen en verdedigingswerken.

Draken

Deze majestueuze wezens kunnen vuurballen spuwen en vernietiging zaaien vanuit de lucht. Met hun grote gezondheid en krachtige aanvallen zijn draken geduchte vijanden.

Over Het boek van Clash

Het boek van Clash geeft je een kijkje in de avontuurlijke wereld van Terrodicus, een jonge en ambitieuze Varkensruiter die vastbesloten is om zijn plek te vinden in de Koninklijke Arena. Geïnspireerd door de populaire games Clash of Clans en Clash Royale, neemt dit epische stripverhaal je mee op een reis vol spanning, humor en opwinding. Bereid je voor om te worden meegesleept in de magische wereld van Terrodicus en ontdek of hij de held kan worden die hij altijd heeft willen zijn. Een episch stripverhaal geïnspireerd door Clash of Clans!

Over de auteur en illustratoren

Gene Luen Yang schrijft, en tekent soms, stripboeken en graphic novels. Als ambassadeur van kinderboeken in Amerika vindt hij lezen en inclusiviteit in boeken belangrijk. In de Verenigde Staten won hij veel prijzen met zijn stripboeken. Hij maakte strips over Avatar: The Last Airbender en Superman. Zijn meest succesvolle verhaal, American Born Chinese, wordt binnenkort verfilmd als tv-serie.

Alison Acton is een Canadese tekenaar met een achtergrond in strips en animatie. Ze vindt het leuk om levendige personages te bedenken en scherpe dialogen te schrijven. Verder gaat ze graag lang wandelen met haar hond. Dan is ze even weg van haar drie jongens, die altijd haar kantoor binnenvallen en overal Lego neerzetten.

Les McClaine is illustrator en tekent veel strips. Hij studeerde cum laude af van de Savannah College of Art and Design. In 2005 was McClaine genomineerd voor een Eisner Award in de categorie ‘beste digitale strip’ voor zijn werk Johnny Crosbones.

Het boek van Clash | Gene Luen Yang | Illustraties: Les McClaine en Alison Acton | ISBN 9789464530469 | €15,99 | Verschenen 31 mei 2023

Afbeeldingen: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.