Motivatie en het puberbreinis de herziene editie van het succesvolle boekMotivatie binnenstebuiten’  van jongerencommunicatie-experts Huub Nelis en Yvonne van Sark. Het is een overzichtelijk en goed onderbouwd boek over wat er in het hoofd van pubers omgaat en hoe je ze gemotiveerd krijgt iets te willen bereiken. Wij mochten het boek lezen en willen je er graag meer over vertellen!

Meer jongeren worstelen met hun mentale welzijn

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren steeds meer worstelen met hun mentale welzijn. De belangrijkste bron van motivatie, namelijk het gevoel dat ze ergens naartoe werken, is de afgelopen jaren steeds zwakker geworden. Bovendien zijn pubers zeer divers, wat betekent dat de vraag naar wat hen motiveert erg persoonlijk is. Dus hoe kunnen ouders, docenten en leidinggevenden van buitenaf de motivatie van jongeren stimuleren?

Inzicht invloed opvoeding en andere factoren op motivatie

Yvonne van Sark en Huub Nelis bieden inzicht in wat de wetenschap en experts zeggen over de invloed van opvoeding en andere factoren op motivatie. Hierdoor krijg je een beter begrip van hoe het tienerbrein werkt en wat er nodig is om natuurlijke nieuwsgierigheid te stimuleren. Nelis en Van Sark geven ook praktische richtlijnen, zoals hoe je met je kind kunt praten, hoe je beloningen kunt gebruiken, hoe je gunstige omstandigheden kunt creëren voor motivatie, hoe je jongeren kunt ondersteunen in hun mentale gezondheid, en hoe je intrinsieke motivatie kunt versterken. Dit boek biedt bruikbare tools en advies om hiermee aan de slag te gaan.

Met dit boek krijg je jongeren gemotiveerd!

Over de auteurs

Yvonne van Sark en Huub Nelis stonden aan de wieg van Youngworks. Zij zijn experts in jongerencommunicatie en schreven samen de bestsellers Puberbrein binnenstebuiten, Motivatie binnenstebuiten en Talent binnenstebuiten. Van Yvonne van Sark verscheen in 2021 het boek Opgroeien terwijl de wereld in brand staat.

Motivatie en het puberbrein | Yvonne van Sark en Huub Nelis | ISBN: 9789043929493 | Prijs: €29,99 | Verschenen op 6 juni 2023

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.