xappDit keer valt het Robin Raven ten beurt een spannend verhaal te schrijven in de reeks: ‘Het geheim van   .’ Er zijn al bijna 50 titels verschenen, allemaal geschreven door bekende of minder bekende kinderboekenschrijvers. Wanneer je zelf ook een goed idee hebt voor een verhaal binnen dit thema, dan kan je het op de bijbehorende website voor 1 december 2015 indienen.

Opa Jo is overleden, hij is niet de echte opa van Youri, maar een oude vriend van mama en uitvinder van beroep. Als Youri samen met zijn zusje Lisa gaat helpen met het opruimen van zijn huis vind hij een vreemd apparaat. Hij besluit het mee te nemen naar huis. De X-app blijkt al zijn wensen te vervullen en Youri bestelt een pizza. Hij schrikt zich een rotje als die pizza ook daadwerkelijk bezorgd wordt met extra kaas en salami. Youri zet de X-app in voor meer wensen. Hij is niet toegekomen aan het leren van zijn topo en krijgt prompt een 10. Hij is door Alfons buitenspel gezet in de voetbalwedstrijd tussen groep 7 en groep 8 en wenst zich er weer in. Ook vraagt hij wat Tessa allemaal leuk vind en laat dit alles in een gesprek met haar doorschemeren. Het begint wel op te vallen in zijn omgeving, zelfs de plaaggeest Alfonso krijgt het in de smiezen. Hij komt prompt bij hem op bezoek, als hij maar niet onder de dekens voelt, want als de X-app in verkeerde handen valt is het einde zoek.

De omslag is van Saskia Halfmouw en de illustraties in het boek van ivan & ilia. Op de kaft is een voetballende Youri te zien, hierdoor wil de schoolmeid in eerste instantie dit boek niet lezen. Juist voor haar ben ik gewezen op de Het geheim van serie. Ik weet haar te overtuigen en ze neemt het boek ter hand. Vervolgens leest ze zelfs af en toe een extra hoofdstuk per dag. Het verhaal is geschikt voor jongens en meisjes. De avontuurlijke verhalen zijn uit het leven gegrepen met een geheimzinnig kantje, dat wel.

‘Het geheim van- de magische X-app’ van Robin Raven, Uitgeverij Leopold 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 116/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.