ellasAl eerder hebben we aandacht besteed aan Ella’s Kitchen! Ella’s Kitchen is opgericht omdat Paul Lindley, de vader van Ella (en Paddy), en de rest van haar generatie, de mogelijkheid wilde geven om betere voeding te eten en erachter te komen dat gezond eten leuk, lekker en cool kan zijn. Hij heeft geleerd dat je altijd vanuit het perspectief van het kind moet denken. En dus koos hij voor de producten simpele, natuurlijke ingrediënten die vol met goede dingen zitten. Verder zijn de producten zo verpakt dat de kinderen het leuk vinden (met smaken, kleuren, texturen en namen die al hun zintuigen prikkelen).

Blij en verheugd waren wij, toen we hoorden dat er een Kookboek uitgekomen is van Ella’s Kitchen! De Engelse versie kwam in 2013 al uit, maar nu is hij dus ook in het Nederlands verkrijgbaar! In het boek staan 100 inspirerende recepten voor kleine én grote chefs.

ellas1Mijn eerste indruk van het boek; een super kleurrijk geheel, met mooie foto’s en duidelijke teksten én iconen. Typisch Ella’s Kitchen, want daar houden ze van kleurrijk. Het moet tenslotte kinderen aanspreken. Hier is dat zeker het geval, want mijn zoon kan zijn neus bijna niet uit dit leuke boek houden.

Wat ik erg leuk vind (en leerzaam, want het is al even geleden allemaal) is dat er aan het begin van dit leuke kookboek staat, wat je ook alweer het beste aan een baby kunt geven, zodra hij/zij vast voedsel gaat eten. Niet alleen de groente word aangegeven, ook het fruit…ik ben weer helemaal op de hoogte in ieder geval. Ook staat er per periode (bijvoorbeeld 4-6 maanden) aangegeven hoe je het eten aan “moet” bieden (bijvoorbeeld gepureerd, in stukjes etc). Natuurlijk is het per kind verschillend wanneer hij/zij er aan toe is om bepaalde dingen te eten.

Het is goed om kinderen te vertellen dat je van eten sterk wordt. Begin er mee als je kindje een peuter is, om te leren over voedingsstoffen die hem/haar gezond houden.

wpid-20151028_193935.jpgOnze favoriete lunchgerechten & snelle snacks, uit het kookboek van Ella’s Kitchen!

“Ondeugende kippensoep met prei en mais”
Normaal gesproken kijkt mijn kleine man altijd erg vies naar prei. Als ik het bijvoorbeeld door de pasta doe, worden alle prei-ringetjes keurig gesorteerd op de rand van zijn bord gelegd. Doe ik het in de soep, dan eet hij het gewoon op. Tsja…het blijkt wel weer dat het wel degelijk belangrijk is voor een kind hoe zijn/haar eten gepresenteerd wordt!

“Fantastisch fruitige kaastosti”
Oh wow, die hadden we zelf niet verzonnen! Wij aten altijd alleen maar ham-kaas tosti’s of kaas-tosti’s. Oja en op een terras weleens een vlammetjes-tosti, maar dat komt niet zo heel vaak voor. Ik had er eerst niet zoveel van verwacht, want echte cranberry fans zijn we niet echt. Toch bevalt deze tosti prima en beland hij regelmatig op ons bord.

wpid-20151028_193959.jpgOnze favoriete gerechten voor het avondeten!

“Kinderkedgeree”
Sorry, wat? Dat is waarschijnlijk je eerste gedachte. Zo niet..dan ben ik vast de enige die uit deze naam niet zo snel iets kon opmaken. Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk, haha! Ikzelf ben dol op vis. Mijn mannen daarentegen, lusten het wel…maar écht van harte gaat het vaak niet. Witvis daarentegen, bevalt vaak heel goed.. waaronder kabeljauw. Laat dat nou net een ingrediënt zijn, voor dit gerecht: smullen dus!

“Megamacaronischotel”
Vorig jaar kreeg ik voor kerst een combinmagnetron, met oven dus! Na jaren zonder oven te hebben gezeten, had ik eindelijk weer de mogelijkheid om iets te bakken/klaar te maken. Je raadt het al; in het begin ging ik helemaal los met koekjes en cake en daarna werd het weer steeds minder. Zonde eigenlijk, want ook ovenschotels e.d. worden hier altijd erg goed gegeten. De macaronischotel was zo gemaakt en kon de oven in…o ja, bijna alles was na 20 minuten op. Een goed teken!

Ons favoriete toetje!wpid-20151028_194027.jpg

“Fantastische fruitcompote”
Zoonlief wil altijd een appel óf een banaan mee naar school. Iets anders, nee hoor dat is écht geen optie. Daarom moet ik er thuis op toezien dat hij ook weleens ander fruit. Zo nu en dan gaan er een paar witte druiven (zonder pit) in of een aantal aardbeien, maar daar blijft het bij. De fruitcompote is een uitkomst, zolang ik hem niet vertel wat er allemaal in zit, haha!

wpid-20151028_194058.jpgOnze favoriete zalige snack!

“Warme chocolademousse”
Gemaakt van pure chocolade, met kwark en een beetje vanille extract. Deze variant is een stuk gezonder, dan de bakjes uit de supermarkt. En het is heerlijk!

Het kookboek is verder ook nog voorzien van leuke weetjes en “vragen van Ella”. Samen aan de slag dus met de kids! Veel plezier en eet smakelijk alvast!

Wil je meer weten over Ella’s Kitchen, neem dan een kijkje op de website!

[bol_product_links block_id=”bol_56311533a664b_selected-products” products=”9200000035871281″ name=”Ella” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.