sinterklaas-kookboekTerwijl de meesten mensen van hun vakantie aan het genieten waren ontving ik dit prachtige boek midden in de zomervakantie. Aangezien ik sinterklaas elk jaar weer vier met heel veel vreugde was ik dan ook maar wat blij met het ontvangst van dit boek. Echter vond ik het ook wat vroeg om gelijk al de wereld in de gooien, dus heb ik stiekem een aantal weken lang, bijna kwijlend, het boek bestudeerd (dat is dan weer een voordeel als reviewer). Toch “moet” ik het wel gaan delen met jullie als lezer. Omdat langzaam aan de discussies over zwarte piet weer oplaaien en de pepernoten alweer in de winkels liggen leek het me niet meer dan logisch om dan ook nu dit bericht de wereld in te werpen. Immers willen we ook tijd genoeg om alle baksels (veel succes met het dieet) te testen, te proeven en te delen. Om zo van de heerlijkste creaties op 5 december te genieten. Het is namelijk onmogelijk om alles te maken en zelf op te eten in 1 dag….

Goed terug komend op het boek…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als eerste moet ik gewoon kwijt dat alleen al de kaft briljant is! Een warme rode kleur komt je tegemoet. Daarbij is het van stof (met wat karton erin voor de stevigheid) en voelt het ook nog eens fantastisch aan. Op de kaft staan met gouden letters (jaja!) de titel en de auteurs. Dit alleen al wil je in de kast hebben staan, nadat je het in je schoen hebt gekregen uiteraard.

Het is best lastig om ergens te beginnen als je zo enthousiast bent over een product. Maar laat ik gewoon bij het begin beginnen en zo naar het eind afwerken (ondanks dat de kaft het begin en het einde van een boek zijn…). In het stukje voorpret staan niet alleen heerlijke recepten ook kun je er een aftelkalender vinden die je zelf kunt maken. Ook staat er een leuk idee als schoencadeautjes die je niet alleen zelf kunt maken met behulp van de recepten verder in het boek, ook kun je “vals spelen” door ze in de winkel te kopen (scheelt weer een hoop tijd).

SAMSUNG CAMERA PICTURESVerder in het boek staan er heerlijke recepten. Zo staan er recepten in van o.a. “Letterkoekjes”, “Kaaskartspel” & “Speculaas”. Maar ook kun je er ingepakte recepten vinden zoals “pietenpakjes met “saucijzengehakt”, “Dolmapakketjes met munt-yoghurtdip” en “boerenkoolsigaren”. Een beetje vreemd is het soms wel, maar tegelijkertijd als je de foto’s dan weer bekijkt krijg je er al trek in. En natuurlijk kom je ook heerlijke sapjes, smoothies en ander lekkers tegen in het grote boek. Gelukkig is er ook heel veel wat wel goed is voor de lijn, dus dat is geen excuus om het boek niet aan te schaffen. Achter in het boek staat een handige index.

Bestel hier het boek direct bij de makers van het boek. Gesigneerd en zonder verzendkosten! Ook vind je op deze website meer informatie over het boek.

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.