SAMSUNG CAMERA PICTURESIn het Hama strijkkralen boek staan ontzettend leuke tips om meer uit de strijkkralen te halen dan alleen de bekende plankjes. En laat dat nou net heel erg welkom zijn bij twee kinderen die ontzettend graag met de bekende kralen werken. Een hele bak vol strijkkralen hebben ze op hun kamer staan met een aantal verschillende platen waar ze op kunnen werken. Meestal strijk ik de kraaltjes tot een vaste figuur en net zo vaak kiep ik ze, ongemerkt, weer terug in de bak zodat ze het maximale uit de kralen halen (mocht het toch opvallen dan is het “per ongeluk” gevallen).

Op elke pagina staan een of meerdere voorbeelden van voorbeelden. Het lijkt net een kookboek als je het boek goed bekijkt. Overal staat erbij welke benodigdheden je moet hebben, de werkwijze en een aantal voorbeelden. Ook staat er soms een tip waar je rekening mee moet/kunt houden om het jezelf gemakkelijker te maken. SAMSUNG CAMERA PICTURESOok heeft het vaak consequenties voor het eindresultaat. Zo staat er als tip bij “Scandinavische kerstversieringen” “Let bij het strijken goed op of het gat in de bovenste kraal van elk ontwerp groot genoeg is om er het ophanglint doorheen te rijgen”. Dit is natuurlijk cruciale informatie waar je maar net op bedacht moet zijn. Ik strijk namelijk de strijkkralen aan beide kanten flink, immers komen er kinderhandjes aan te pas als het klaar is.

Dat strijkkralen niet alleen voor kinderen zijn bewijst dit boek maar mooi! Mij hoor je de komende tijd in elk geval niet meer 😉

Strijkkralen zijn plastic kraaltjes die volgens een bepaald patroon op een onderbord worden vastgezet. Vervolgens moeten de kralen gesmolten worden met een strijkijzer. Met deze techniek kunnen heel veel vormen en figuren worden gemaakt. Dit boek gaat een stapje verder en toont verrassend leuke projecten, zowel 2D als 3D. Bijvoorbeeld sleutelhangers in de vorm van ijsjes, een madeliefjesketting, een armband in de vorm van een vosje en een hippe klok.

Het boek is hier te bestellen bij Kosmos uitgevers voor €7,99

/Miranda Young

One thought on “Hama strijkkralen. Doe meer met strijkkralen!

  1. Wat lijkt me dit een leuk boek, maar dr is zoveel te maken met strijkkralen,
    We hebben hier erg veel liggen nog, met allerlei plankjes etc….
    Morgenmiddag weer eens voor gaan zitten met mn meisje.
    Wellicht iets leuks maken voor de herfstperiode (blaadjes, paddenstoelen, spinnen etc)
    en dan voor de raam hangen (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.