Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar voor de vrede, heeft een prentenboek geschreven. In ‘Het zaadje van compassie‘ richt hij zich voor de allereerste keer direct tot kinderen. Hij wil kinderen leren hoe belangrijk vrede en compassie zijn en hoe ze houvast kunnen bieden in onze snel veranderende wereld. Hij doet dit door ervaringen uit zijn kindertijd te delen, op een simpele, krachtige en hartverwarmende manier.

Als er één prentenboek direct mijn aandacht getrokken heeft, meteen na het ontvangen van het persbericht, dan is het wel dit boek, geschreven door Zijne Heiligheid de Dalai Lama zelf. Ook hij was namelijk ook gewoon ooit een jong mannetje, wat opgroeide in een klein dorpje in Tibet. Hij leerde zijn allereerste lessen over compassie van zijn eigen moeder, iets wat ik zelf ook aan mijn kinderen probeer mee te geven.

Door het aanstippen van alledaagse gebeurtenissen uit zijn eigen jeugd, maakt Zijne Heiligheid duidelijk dat er overal om je heen belangrijke lessen te leren zijn. Hij geeft de lezer ook mee, dat het van groot belang is dat we deze wereld maken tot een vriendelijke plek. Hij schetst de vergelijking met een zaadje, wat met tijd, liefde en aandacht kan uitgroeien tot iets groters. Vanuit zelfvertrouwen groeit compassie, vanuit compassie bloeit kracht.

De Dalai Lama heeft ervoor gekozen om de teksten begrijpelijk en eenvoudig te maken voor kinderen, maar aan de andere kant ook heel krachtig. De levendige illustraties zijn kleurrijk en met veel liefde gemaakt door Bao Luu.

Meer informatie vind je hier.

Over Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama, Tenzin Gyatso, omschrijft zichzelf als een eenvoudige monnik. Hij is de geestelijk leider van het Tibetaanse volk en het Tibetaanse boeddhisme. In 1989 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In 2007 ontving hij de Congressional Gold Medal, de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. Geboren in 1935 in een boerenfamilie, werd hij op tweejarige leeftijd herkend als de reïncarnatie van zijn voorganger.

It’s up to us as parents to make sure we teach our children empathy and compassion from a young age, too. And it can start from reading this book to our kids and ”planting the seed.” Who knows, maybe we will inspire our kids to become compassionate and kind leaders, or at least the kid who stands up to bullies on the playground and befriends the ”different” kids at school. We definitely need more of that these days.’

ISBN 9789025114589 Uitgeverij Holland
Gebonden met omslag
40 pagina's - vanaf circa 4 jaar

60 gedachten over “Het zaadje van compassie – Zijne Heiligheid de Dalai Lama

  1. Ik doe graag mee. Omdat ik denk dat we straks, terug in de klas, kinderen bewuster mee kunnen nemen naar wat werkelijk waardevol is. Mooi boek om daarbij te gebruiken.

 1. Ik doe mee voor mijn eigen kinderen. Ze zijn zo goed bazig en lief voor elkaar ik denk dit boek ze nog meer kan leren over lief zijn en compassie hebben met en voor anderen… zeker op de wat mindere momentjes in deze corona tijd vind ik dat heel belangrijk!

 2. Ik doe mee omdat dit boek op mijn verlanglijstje staat om mijn eigen collectie als beginnende coach aan te vullen. Alvast bedankt voor deze leuke winactie!

  1. Ik doe graag mee voor ons gezin helemaal. Ik denk dat we er met z’n allen van kunnen profiteren in deze woelige tijden, compassie voelen voor onze naasten en onszelf ..

 3. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn voorlees theateract. Daarmee kan ik heel wat kinderen bereiken!

 4. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn kleinkinderen.
  Compassie hebben en voelen is in deze overweldigende wereld van groot belang. Ik vind het erg belangrijk dat mijn kleinkinderen leren om niet zo snel te oordelen en liefde te voelen voor mens en natuur❣️Ze kunnen uit dit boek veel leren wat van belang is voor hun verdere leven.

 5. Ik doe graag mee voor ons gezin helemal. Ik denk dat we er met z’n allen van kunnen profiteren in deze woelige tijden..

 6. Ziet er heel gaaf uit! Ik doe graag mee voor de juf van mijn zoon om haar dit als cadeau aan het eind vh schooljaar te geven. Zij mediteert ook met de klas en ik denk dat zij dit ook een prachtig boek zou vinden.

 7. Dit boekje zombie graag in willen zetten in mijn Balans in de Klas lessen en m’n Balans in het Gezin programma. Dus voor héél veel kinderen!!🙏

 8. Leuk! Ik doe mee voor mijn dochter en zoon, ook zal ik het meenemen naar school zodat veel kinderen er mee in aanraking komen.

 9. Heel erg leuk voor mijn kleindochters. Kan ik het mooi als cadeautje opsturen en hebben ze toch nog iets leuks van oma!

 10. Wat een superprijs! Ik ben toch al zo goed als een leraar voor mijn eigen kinderen nu dus kan ik ze sowieso heel blij maken met dit mooie boek. Hopen op een heel klein gelukje!

 11. Het lijkt me een prachtig boek, om kinderen mee te nemen in bewustzijnsgroep.
  Mijn zoon is 1 mei jarig. Zou een mooie verrassing zijn.

 12. Ik heb groot respect voor de Dalai Lama.
  Dit hartverwarmende boek zou ik graag mijn kleinkinderen laten lezen.
  Geschreven door de Dalai Lama zelf.
  Wijze lessen over liefde, vertrouwen en compassie.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 13. Voor mijn eerste kleinkind en voor de leerlingen op school, zeker in deze tijd!
  Compassie en liefde dat is waar het om draait in deze wereld!
  Dit boek is prachtig en zeer waardevol voor mij.
  De Dalai Lama heeft zoveel wijsheid.

 14. Wat fijn dat je dit geweldige boek kan winnen. Op 22 april had ik toevallig dit boek al beschreven op mijn Instagram ivm de Nationale zaaidag. Wat zou het geweldig zijn als dit boek over deze grootheid door de kids van mijn school gelezen mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.