Ik krijg wekelijks een heleboel persberichten, waaronder aankondigingen van boeken die uitgekomen zijn, of nog uit gaan komen. Vandaag deel ik een lijst met boeken die je leven wat leuker/gemakkelijker/zinvoller kunnen maken.

100 dingen die je eerder had willen weten – Inger Strietman

Gebruik je verstand! Houd je aan je afspraken! Stel je bescheiden op! Zomaar een paar leefregels die we van jongs af aan meekrijgen, maar die ons als we ouder worden vaak juist tegenwerken. ‘Gooi de leefregels uit je opvoeding overboord!’ zegt Inger Strietman. In haar boek 100 dingen die je eerder had willen weten deelt zij op verfrissend scherpe en bondige wijze hoe het leven wél werkt.

We wurmen ons massaal in allerlei bochten om het goed te doen. Om ons te gedragen zoals het hoort en te voldoen aan alle verwachtingen. Het resultaat? Het aantal mensen met burn-out klachten blijft maar stijgen en we voelen ons gehaaster dan ooit. Volgens auteur Inger Strietman moeten we de lessen uit onze opvoeding dan ook radicaal omgooien. Maar hoe werkt het dan wél? Wat is écht belangrijk?

Meer informatie vind je hier.

Be More Pirate – Sam Conniff Allende

Wat hebben Elon Musk, Banksy en Malala met elkaar gemeen? Net als legendarische piraten Henry Morgan en Zwartbaard volgen zij hun innerlijke rebel. Ze durven moedige keuzes te maken die indruisen tegen de verwachtingen van anderen. Be More Pirateonthult de innovatieve strategieën van roemruchte piraten en helpt jou je innerlijke rebel te vinden door moediger, effectiever en creatiever te zijn.

Piraten overtraden niet alleen de regels, ze herschreven ze. Om onszelf en de wereld te veranderen zou iedereen wat meer ‘piraat’ moeten zijn. Wat je uitdagingen, ambities of ideeën ook zijn, Be More Pirate verandert de manier waarop je vandaag en morgen leert, denkt en werkt.

Meer informatie vind je hier.

Rock Your Crystals – Hanneke Peeters

Kristallen zijn hip. Ze zijn te zien op de catwalk en te koop bij fashion stores als Urban Outfitters. Rens Kroes, Danielle van Grondelle, Adèle en Victoria Beckham zijn enthousiaste gebruikers.

Kristallen kunnen helpen om je energie in balans te brengen of je levensstijl aan te passen. Of het nu pyriet is om daadkracht te vergroten, celestien om innerlijke kalmte te hervinden of lapis lazuli voor meer inzicht – met de hulp van kristallen ervaar je meer rust en tevredenheid.

‘Stenen bieden houvast’ 

Meer informatie vind je hier.

Calm the fuck down – Sarah Knight

Maak je je altijd veel te druk? Houden ‘wat als’-gedachten je ‘s nachts wakker? Verpesten onverwachte moeilijkheden jouw dag? Dan is het nieuwe boek van ‘anti-goeroe’ Sarah Knight, Calm the f*ck down, een uitkomst. Maak kennis met de NoWorries-methode, tem je angsten en pak de controle over je leven terug.

Calm the f*ck down geeft inzicht in een probleem van begin tot eind. Zo leer je allereerst objectief naar een probleem te kijken, zodat je de ernst ervan vast kunt stellen. Daarnaast moet je problemen die je niet aan kunt passen accepteren om vervolgens verder te gaan met dingen die wel aan te passen zijn. Het is namelijk belangrijk om voor je eigen avontuur te kiezen. Scherp, grappig en praktisch geschreven zoals we van Knight gewend zijn.

Meer informatie vind je hier.

Ontdek de kracht van ademen – Mr. Breath

De adem is onze belangrijkste energiebron. Niets is zo veelzijdig en effectief als bewust ademhalen. Mr. Breath (Rob Koning) vertelt o.a. over de relatie tussen ademhaling en burn-out en hoe je door bewuste ademhaling kunt zorgen voor meer vitaliteit, meer ontspanning en een leeg hoofd.

Met de praktische tools van Mr. Breath neem je zelf het heft in handen, met direct resultaat: van diepe ontspanning voor het slapen tot een energieboost voor betere prestaties.

Meer informatie vind je hier.

Leven met wind mee – Jelle Hermus

Gedachten zijn de oorzaak van bijna al onze problemen. Als we
leren onze gedachten minder serieus te nemen, kunnen we
al deze problemen in één klap een stuk minder ellendig
maken.

In Leven met wind mee laat Jelle Hermus op een verfrissende
manier zien hoe je kunt leven met minder drama en
meer rust in je hoofd. Ontdek hoe je stopt met piekeren, meer
mindfulness ontwikkelt en leert leven met wind mee. Een
gids vol met de praktische tips en rake metaforen waar Jelle
Hermus om geroemd wordt.

Meer informatie vind je hier.

Minder druk – Carien Karsten

De cijfers over stress bij jongeren liegen er niet om. Driekwart van de Nederlandse scholieren ervaart prestatiedruk en kampt als gevolg daarvan met stress- en burn-outklachten. In Minder druk helpt psychotherapeut Carien Karsten jongeren ontdekken welk stresstype ze zijn en de valkuilen op tijd te herkennen, zodat zij hierop kunnen inspelen.

Dit boek laat zien hoe jongeren tussen de 15 en 25 stress ervaren, waardoor ze het ervaren, wat het met ze doet, maar vooral ook wat je als jongere zelf kunt doen om de stress niet te veel op te laten lopen. En mocht de stress wel te veel worden, dan kunnen jongeren ook lezen hoe zij daar het beste van herstellen.

Met Minder druk kun je oefenen hoe je om moet gaan met veelvoorkomende stressfactoren, zoals prestatiedruk, perfectionisme, fear of missing out en natuurlijk eindexamenstress. Ook vind je in dit boek adviezen voor het helpen van anderen die stress ervaren. Kortom, een must-read voor alle jongeren die in zijn of haar omgeving stress ervaart.

Meer informatie vind je hier.

Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink

In tijden van #bliss en #lovinglife zou je bijna vergeten dat er ook dagen zijn die gewoon stom zijn. Maar juist de dagen waarop het allemaal niet meezit, leren je het meest over jezelf. Het is de les der lessen: het accepteren en meebewegen met het leven zoals het is.

En soms vraagt dat om niets meer dan een pluizig troostvest, een warme douche of een flink eind lopen. Met relativering, troost en lichtvoetigheid vertaalt Eveline Helmink grote concepten over gelukkig leven naar de realiteit van alledag.

Meer informatie vind je hier.

Tijd en hoe die te besteden – James Wallman

Tijd is ons kostbaarste bezit en toch verspillen we het vaak. Hoe kun je dit voorkomen? Door te begrijpen welke ervaringen vreugde en succes brengen en welke niet. Net zoals we geleerd hebben junkfood van superfood te onderscheiden, is het mogelijk bewust te kiezen voor goede ervaringen en lege ervaringen te vermijden.

Aan de hand van een checklist met 7 punten haal je meer uit iedere minuut en uit elke dag. Gebaseerd op wetenschappelijk psychologisch onderzoek.

Meer informatie vind je hier.

Een opgeruimd gezin – Eva Jarlsdotter

Iedereen is gelukkiger met meer flow in huis. Dit boek combineert Zweeds minimalisme met Japanse wijsheid in 7 heldere stappen. Deze stappen zijn geïnspireerd op succesverhalen van de meest inspirerende en creatieve bedrijven, en vertaald naar het thuisfront.

Het resultaat: een vernieuwend boek dat je gezinsleven definitief zal verbeteren, doordat iedereen gelukkiger is, met meer flow in huis. Je bent je sleutels niet meer kwijt, gooit minder weg, en loopt niet meer achter de feiten aan. En de kinderen doen mee, want opruimen was nog nooit zo leuk! Vol tips, trucs en inspiratie.

Meer informatie vind je hier.

Leven zonder stress – Patrick Kicken

Wat als je alles hebt? Een goed betaalde baan, een mooi huis, een dikke auto, verre vakanties, maar toch niet gelukkig bent. ‘Leven zonder stress’, de  podcast van radioprofessional Patrick Kicken, werd een zoektocht naar antwoorden over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress, rust en nog veel meer. Hij sprak met honderden experts. In dit boek deelt hij zijn inzichten die ontstonden uit de boeiende gesprekken die hij met hen had.

Patrick geeft in het boek Leven zonder stress antwoord op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. Patrick was succesvol radiomaker voor o.a. 3FM en Radio Veronica. Op een dag ging het mis, hij kreeg meerdere burn-outs en moest zijn ideeën over succes grondig bijstellen.

Voor zijn podcast interviewde Patrick honderden experts, onder wie Byron Katie, Eckhart Tolle, Guido Weijers en Lisette Thooft. Lees in deze nuchtere gids wat zij hem leerde over het verminderen van stress en het creëren van meer geluk.

Meer informatie vind je hier.

Inner Spark – Kristin Vikjord

Het bestaan van jonge vrouwen is vaak overweldigend. Met een gezin, een baan, vrienden en familie ervaren ze deze jaren soms als een opoffering. Inner Spark laat zien hoe ze deze levensfase kunnen omarmen en zich licht en vrij kunnen voelen, en hoe ze zelfs tijdens de tropenjaren écht gelukkig kunnen zijn. Vol yoga en mindfulness, inspiratie, eenvoudige oefeningen en leuke tips om meer rust te vinden.

Inner Spark is een boek dat je door moeilijke tijden heen helpt en je herinnert aan je eigen grootsheid.’ – DEEPAK CHOPRA

Meer informatie vind je hier.

Take a break – Sara van Geloven

94% van de millennials wil graag een sabbatical nemen en steeds meer jongeren gaan na hun examens op tussenjaar om te backpacken, een buitenland-stage of taalcursus te volgen of te reizen en werken. Maar waar begin je als je droomt van een buitenland-break? Ontdek met het boek Take a break hoe je binnen een jaar jouw droomreis kunt realiseren.

Take a break zet de beste bestemmingen voor een langere reis op een rij, helpt je om jouw perfecte invulling te kiezen én geeft je de handvatten om binnen een jaar weg te kunnen. Inclusief een concreet spaarplan waar je je ook echt aan kunt houden en 17 interviews met inspirerende reizigers die je voor zijn gegaan, zoals Liesbeth Rasker, Tom Grond en Charlotte van ’t Wout.

Meer informatie vind je hier.

Self Love Talk – Merel Teunis

Self Love Talk is een no-nonsense gids over liefde voor jezelf van social media influencer Merel Teunis. De vriendelijke toon en de persoonlijke ervaringen van de auteur spraken online al duizenden vrouwen aan en nu verschijnen haar liefdevolle inzichten in boekvorm.

Zorgen voor jezelf is niet stoffig of zweverig, aldus Merel. Het mag juist leuk zijn en zal je helpen bij het creëren van een liefdevolle levensstijl die bij je past. Self Love Talk is dan ook een positief en licht handboek, inspirerend en toepasbaar, voor een leven dat kracht en geluk uitstraalt.

Zelfliefde is niet meer weg te denken uit de self-care, en dit boek is hét handboek hierover voor vrouwen van alle leeftijden. De prachtige uitvoering maakt het een echt cadeau, aan jezelf of voor een geliefde.

Meer informatie vind je hier.

Goaldigger Mindset – Eve Tomaszewski & Esra Buke

Hoe stel je  goals die je daadwerkelijk bereikt? Hoe combineer je een glansrijke carrière met een leven vol vrijheid? Hoe creëer je kansen voor jezelf? Hoe omring je je met mensen die je écht begrijpen en verder helpen? Het boek Goaldigger Mindset is dé gids voor alle ambitieuze vrouwen die rondlopen met dit soort vragen.

Goaldigger Mindset komt voort uit The Goaldiggers Club: het eerste en enige online & offline membership met kennis van experts, toepasbare tools en het netwerk voor startende vrouwelijke ondernemers. Het boek staat boordevol praktisch advies, opdrachten en persoonlijke verhalen van founder Eve Tomaszewski en de vrouwen uit haar netwerk rondom topics als goals stellen, productiviteit, de juiste mindset creëren, jezelf presenteren, investeren in je carrière, geld verdienen, omgaan met tegenslagen en samenwerken. Om ervoor te zorgen dat jij een goede, ambitieuze mindset kunt creëren en je pad kunt uitstippelen naar een succesvol leven on your own terms.

Meer informatie vind je hier.

Knetterlekker in je vel – José van Diepstraten en Nathalie van Spall

Knetterlekker in je vel zitten, dat wil jij toch ook? José van Diepstraten en Nathalie van Spall nemen iedereen in vijf stappen mee naar een leven zonder drama en gedoe. Zij zijn experts op het gebied van persoonlijke groei en (professionele) ontwikkeling.

José en Nathalie ontwikkelden het NEM Model®, een uniek model waarmee mensen zichzelf of anderen kunnen begeleiden. In het boek nemen zij je stap voor stap mee naar een andere manier van kijken naar jezelf. De opzet van de vijf stappen is praktisch, helder en voor iedereen toepasbaar:

Stap 1 – Erken je beschadigingen
Stap 2 – Ken je rode knop
Stap 3 – Onderzoek je overtuigingen
Stap 4 – Wat wil jij echt?
Stap 5 – Haal het beste uit jezelf

Vaak maken we het leven ingewikkeld en creëren we een hoop drama en gedoe. Drama en gedoe maakt je leeg, moe en futloos. Als je gaat begrijpen waarom je het creëert wordt alles veel simpeler. Drama en gedoe is namelijk een mechanisme dat je inzet omdat je bepaalde emoties liever niet wilt voelen. Wanneer je de inzichten van de vijf stappen in het dagelijks leven gaat toepassen geeft dat ruimte. En meer ruimte geeft energie! Dit boek gaat je helpen om het beste uit jezelf te halen. Oftewel: binnen no time zit jij knetterlekker in je vel.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.