In Nederland worden jaarlijks ruim 5000 kinderen geboren via IVF. Een weg die je niet vrijwillig kiest als je een kinderwens hebt, en zeker geen makkelijke weg.  Ook voor de populaire Vlaamse zangeres Lindsay ging zwanger worden niet vanzelf. Haar weg naar babygeluk lag vol obstakels en hindernissen in de vorm van een reeks mislukte IVF-pogingen. In haar boek Mama worden dat in mei verschijnt, vertelt Lindsay openhartig over haar twijfels, hoop en de vele teleurstellingen die daarmee gepaard gingen. Maar ook over het prachtige resultaat van deze ontberingen: inmiddels is Lindsay de trotste mama van dochter Lisa-Marie.

Aangrijpend

Met dit boek wil de zangeres de problematiek rond zwangerschap en IVF onder de aandacht brengen. Het aangrijpende en persoonlijke verhaal van Lindsay is een bron van informatie, herkenning en hoop voor iedereen die te maken heeft met ongewenste onvruchtbaarheid. Haar ervaringen worden aangevuld met tips en ervaringen van professor Michel De Vos (UZ Brussel) en zijn team. Hij beschrijft in een serie columns de stand van zaken rond vruchtbaarheid en verduidelijkt de betekenis en werking van IVF.

Lindsay: “Dit is een boek voor alle vrouwen die bezig zijn met hun kinderwens. Een deel van de opbrengsten wordt afgestaan aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde.”

Lindsay de Bolle is een van de populairste Vlaamse zangeressen. Ook in Nederland maakte zij furore. Zo nam ze onder andere duetten op met Jan Smit en Frans Bauer. Jan Smit schreef een prachtig arrangement op een tekst van Lindsay over dit gevoelige thema. Ook had ze een hit samen met haar broer Christoff die samen met Jan Smit deel uitmaakt van het succesvolle schlagertrio Klubbb3. Mama worden is haar eerste boek en meer informatie hierover is hier te vinden.

Mama worden | Lindsay de Bolle | ISBN 9789492419514 | € 20,- | Uitgeverij Willems | verkrijgbaar sinds 4 mei 2019 

28 gedachten over “Mama worden… een openhartig en hoopvol boek over IVF

 1. Ik zou deze graag aan m’n zusje willen geven en zelf lees ik um dan ook, wij hebben inmiddels 2 ivf dochters maar m’n zusje zit nog midden in het traject

 2. Helaas zelf 3 mislukte IVF pogingen gehad, maar ben heel benieuwd naar haar verhaal dus wil dit graag winnen

 3. Mijn partner heeft nog veel vragen en twijfels betreft het moederschap. Mogelijk biedt dit boek steun bij haar keuzes.

 4. Mooi boek, maar denk dat vele anderen er meer aan hebben.
  Wens iedereen veel succes met winnen.

 5. Een prachtig boek over een aangrijpend onderwerp.
  Ik wil het graag lezen en meld me hierbij aan voor de prijsvraag!

 6. Graag zou ik dit boek winnen, aangezien de artsen mij zo weinig info geven over “het traject” ingaan. Ik voel me een beetje aan mijn lot over gelaten…

 7. Mijn nicht heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt en ik vond en vind dit nog steeds een super aangrijpende situatie, ook omdat ik zelf een hele grote kinderwens heb.. Ik heb goed contact met mijn nicht dus ik heb veel emoties meegemaakt maar ik denk dat het lezen van dit boek nog meer duidelijk kan en zal maken!

 8. Wij hebben al jaren een grote kinderwens, helaas vooralsnog zonder succes.
  Ik ben daarom heel benieuwd naar dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.