Pas geleden hebben wij een nachtje geslapen in Hotel Arena. Uiteraard hebben we toen ook PARK Café-Restaurant bezocht, wat zich in hetzelfde pand bevindt. We hebben er genoten van een luxe diner en ‘s ochtends mochten we aanschuiven voor het ontbijt. Ze behoren inmiddels tot de allerleukste en bijzondere horecaplekken van Amsterdam! En ook wij vinden het een fijne ontmoetingsplek voor jong en oud, met een gezellig terras en een heerlijk uitgebreide kaart.

Goed bereikbaar

Gelegen in één van de hipste wijken van Amsterdam, op slechts enkele minuten afstand van het centrum is deze hotspot goed te bereiken met de auto en fiets. Je kunt parkeren in de straat en als gast van het hotel ook in de ondergrondse garage (mits er plek is). Ook met het openbaar vervoer is PARK café-restaurant uitstekend te bereiken; zowel tram 1 als tram 3 hebben een halte zo goed als voor de deur.

Het voormalig Rooms-Katholiek meisjesweeshuis, welke in 1888 intrek nam in het pand, is getransformeerd tot een van de meest unieke plekken van Amsterdam. Gelukkig zijn een aantal onderdelen mooi in tact gebleven. Wat te denken van de originele hout marmeren trap en de gerestaureerde Kapel? Van al dit moois is het café-restaurant een onderdeel!

Ontbijt, lunch, borrel of diner: alles is mogelijk

Waar men in de ochtend kan genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, is het ook de plek om in de middag te genieten van een heerlijk lunchmenu. PARK Café-Restaurant is tevens de plek om ‘s avonds heerlijk te dineren. De kaart kenmerkt zich met lichte, frisse, internationale én regionale gerechten met hier en daar een ingrediënt uit de buurt. Uiteraard compleet gemaakt met een mooie wijnkaart.

Na het diner nog even genieten van een borrel aan de bar? Na het werk nog even een cocktail drinken met collega’s? Het kan allemaal met de PARK signature cocktails en borrelhapjes, die je nuttigt aan een tafeltje, aan de bar of op het terras.

Donderdagavond: Dj-night

Op donderdagavond is de vaste huis DJ (DJ Jasper Drummen) aanwezig om de sfeer er lekker in te brengen richting het weekend. Tussen 17:30 en 21:30 zorgt hij voor een aangename sfeer.

Agenda

Tijdens een van de feestdagen genieten van alles wat ze te bieden hebben? Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van alle thema’s en events.

Grote groepen ook welkom!

Ook grote groepen zijn van harte welkom. PARK bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. Voor groepen van minder dan 10 kun je direct via de website reserveren. Wil je liever gebruik maken van een privé ruimte? Ook daarbij zijn ze je graag van dienst.

Wat vonden wij ervan?

We gaan niet heel erg vaak uit eten, dus het is sowieso altijd een feestje als dit wel het geval is. Gelukkig weten onze kinderen hoe ze zich moeten gedragen in een restaurant, hoewel de informele sfeer van PARK je geen ongemakkelijk gevoel zou geven. Het personeel is uitermate vriendelijk en zorgt dat je je welkom voelt. Veel personeel spreekt wel Engels, wat natuurlijk niet vreemd is in een grote stad als Amsterdam, welke veel toeristen ontvangt. Kinderstoelen zijn volop aanwezig, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Het eten zelf is heerlijk! We namen allemaal iets verschillends, maar ik koos voor de burger met friet. Ik heb het, ondanks dat het best een flink bord vol, was allemaal opgegeten. De jongens namen nog een toetje (voor de kleine man een bolletje ijs en voor de oudste een wentelteefje…die gigantisch was, maar wel zó ontzettend lekker). De man nam een kop koffie…en ik koos voor een kaasplankje. Misschien vinden jullie me een beetje maf, maar als dat als dessert op de kaart staat, dan kies ik daar altijd voor (ik ben niet zo’n zoetekauw….).

Openingstijden

Ma – do: 07:00 – 24:00 uur
Vrij: 07:00 – 01:00 uur
Za: 08:00 – 01:00 uur
Zo: 08:00 – 24:00 uur

Adres

PARK Café-Restaurant
‘s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam
Nederland

+31 20 8502450
[email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.