Via Facebook kwam ik een tijdje geleden in contact met Saskia van Ommen. Zij schreef namelijk een boek waarin eindelijk eens gewoon normaal gedaan wordt over menstruatie. Het is namelijk niet een onderwerp om in de doofpot te stoppen. Het is juist goed om de koe bij de horens te vatten en eindelijk eens gewoon de waarheid te vertellen!

Saskia vertelt vanuit een persoonlijk perspectief, maar geeft ook anderen graag het woord. Ze heeft namelijk een heleboel research gedaan over dit onderwerp en verschillende interviews afgenomen. Want hoe gaan vrouwen nou eigenlijk om met hun lichaam, tijdens de cyclus? En wat zijn de fysieke en mentale ongemakken? Op een luchtige manier maakt Saskia al deze zaken bespreekbaar….zo bespreekbaar dat het, bij wijze van spreken, zelfs aan de keukentafel een onderwerp van gesprek zou kunnen zijn. Met een puber-dochter die uiteindelijk een vrouw gaat worden bijvoorbeeld.

Bestellen van het boek kan hier (binnen 3 dagen heb je hem in huis).

Na jarenlang zelf last te hebben gehad van haar ongesteldheid, waarvan zij zelf dacht dat het gewoon normaal was, werd Saskia het op een gegeven moment echt zat. Dit is toch niet hoe ik mijn leven hoef te leven als vrouw? Met dat idee sprak ze met vriendinnen, deed ze onderzoek, experimenteerde ze op zichzelf en bleef ze vragen stellen. Saskia begon uiteindelijk een blog, ontwierp een quiz en op deze manier ontving ze nog veel meer reacties en verhalen over de menstruatiecyclus van anderen. Toch bleef het allemaal een taboe; vrouwen mailden persoonlijk, maar reageerden niet via social media. Ook werd er ineens zachter gepraat als dit onderwerp ter sprake kwam….belachelijk toch?! Het is gewoon een natuurlijk iets!

Wist je dat er, ook in Nederland, een heleboel meisjes zijn die van hun ouders niet te horen krijgen hoe het allemaal werkt. Op een gegeven moment gaan deze meisjes ook menstrueren, terwijl ze van tevoren hier niet over ingelicht waren. Even serieus; je zou je toch kapot schrikken?! Mensen; vertel je kinderen hoe het leven in elkaar steekt en wat er in de toekomst (lichamelijk) staat te gebeuren!

Saskia schreef dit boek voor alle moeders, dochters, zussen, tantes….alle vrouwen dus! En misschien is het zelfs goed voor alle mannen om het eens te lezen, zo begrijpen ze er net iets meer van!

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen! Alles is duidelijk, helder en ook uitgebreid. Er stonden zelfs dingen in, die ik niet wist. Ik kan me voorstellen dat je je dochter dit boek zou laten lezen, of er samen uit zou lezen. Het is interessant om te leren hoe je lijf in elkaar zit. En een taboe…ik vind het absoluut geen taboe…en dat zou het voor niemand moeten zijn!

[bol_product_links block_id=”bol_5a4b44456fa63_selected-products” products=”9200000085974909″ name=”mens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vind jij het lastig om over dit onderwerp te praten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.