Wat doe je als je stiefkind tegen je zegt dat je zijn vader niet bent? Hoe reageer je als je wel ineens papa genoemd wordt? Welke afspraken maak je met je partner met betrekking tot opvoeden? Hoe gaat het als er eenmaal een “eigen kind” bijkomt? Op deze en nog meer vragen wordt er in dit boek dieper ingegaan. Met deze survivalgids wordt er een spiegel voorgehouden en krijg je nieuwe inzichten. Volg de weg naar Stiefsucces en zorg dat je niet bij de twee op de drie stiefgezinnen hoort dat uit elkaar valt.

Volgens het Nederlands Jeugdinstituut kent Nederland zo’n 185.000 stiefgezinnen. Slechts één derde hiervan houdt stand. In een samengesteld gezin heeft minimaal één ouder al een kind (of meerdere kinderen) uit een eerdere relatie. Het deel uitmaken van een stiefgezin komt met vele uitdagingen. Net zoals in ieder ander gezin wordt er wel eens met deuren gesmeten of wordt er aan tafel ruzie gemaakt. Omdat loyaliteit niet altijd vanzelf spreekt, is dit binnen een stiefgezin vaak nog iets ingewikkelder.

Stiefsucces biedt een handvat voor het reilen en zeilen binnen een stiefgezin. Er staan geen recepten voor succes in en het is ook geen routeplanner. Dit boek is er eentje om erbij te pakken als je ergens tegenaan loopt, of als je ergens mee zit. Wat is gebleken tijdens het lezen van dit boek is, dat alle stiefgezinnen overeenkomstige valkuilen en situaties tegenkomen.

Mijn partner heeft dit boek in twee dagen uitgelezen, ondanks dat hij normaal gesproken eigenlijk bijna nooit (meer) een boek leest. Sinds december 2013 is hij ook stiefvader en door het lezen van dit boek is hij erachter gekomen dat er dus een heleboel zaken zijn, waar andere stiefouders ook tegenaan lopen. Het heeft hem nieuwe inzichten gegeven voor de toekomst en hij streeft ernaar om zeker niet bij die twee op de drie stiefgezinnen te horen.

Violet Falkenburg is journalist, coach en voormalig radio- en tv-presentator van o.a. Rondom Tien en auteur van o.a. Later is vandaag en Veerkracht. Violet is twaalf jaar weekend-stiefmoeder geweest.

Gideon de Haan is mediator en gezinscoach. In zijn praktijk richt hij zich met succes vooral op samengestelde gezinnen. Gideon groeide op in een samengesteld gezin en is stiefvader van twee jongens.

Stiefsucces – Survivalgids voor alle stiefmoeders en -vaders
Auteurs: Violet Falkenburg en Gideon de Haan
ISBN: 9789021569659
Prijs: € 24,99
Kosmos Uitgevers

One thought on “Stiefsucces: de survivalgids voor alle stiefmoeders- en vaders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.