Ook hier in de regio begint vanaf volgende week maandag school weer. Dat betekent in het “normale” ritme komen; op tijd naar bed, lunchboxen klaarzetten, ‘s ochtends binnen een bepaalde tijd iedereen schoon en aangekleed hebben en op tijd de deur uit. Ik heb de luxe dat ik thuis werk, dus dat ik niet als een malle heen en weer moet racen vanaf school naar bijvoorbeeld kantoor. Nu de vakantie bijna over is, merk ik dat er een aantal dingen zijn die ik de komende periode echt eventjes moet doen. Denk aan een fotoboek maken van de meivakantie, kleding van de jongens uitzoeken (in de vakantie niet aan toegekomen) en nog wat andere dingen.

Kleding uitzoeken van de jongens
Of het nou aan al die zonnestraaltjes gelegen heeft weet ik niet, maar de jongens zijn allebei ontzettend gegroeid in de afgelopen tijd. Zelfs de broeken van de jongste zijn te kort geworden. Andere broeken in “de nieuwe maat” zitten qua lengte ineens helemaal perfect….kleintjes worden groot! De oudste past de longsleeves van het voorjaar niet meer, dus die kunnen ook de deur uit. Broeken had ik net via Marktplaats overgenomen, dus daar hebben we er voorlopig genoeg van. Ik breng altijd een hoop naar de kledingcontainer, maar echt mooie kledingstukken verkoop ik gewoon door, zonde om zomaar weg te doen toch?

Nieuwe kleding shoppen
Nu heb ik het niet over echte nieuwe kleding, want ik shop regelmatig ook shirts en broeken dus tweedehands. Zolang het er goed uitziet ben ik niet van plan om de volle pond te gaan betalen. Ik nam een tijdje geleden een merk-pakket over van iemand voor 25 euro. 6 boven kledingstukken en 3 broeken…en weet je, het ziet er nog perfect uit. Eventjes in de wasmachine zodat “ons eigen wasmiddel luchtje” eraan hangt en gaan met die banaan. Ik scoor ook zeer regelmatig kleding voor ze via Facebook. Er zijn daar verschillende veiling groepen te vinden waar het startbod 1 euro is en je steeds kunt opbieden met 0,50 cent. Je bepaalt dus zelf wat je eraan wilt uitgeven en je stopt met bieden als je (vooraf met jezelf afgesproken) bedrag overboden wordt. Zo had ik afgelopen winter een jas voor de jongste van een heel duur merk voor maar 4 euro. Het enige wat er wel altijd bijkomt zijn de verzendkosten, maar dat is natuurlijk logisch. Het enige wat ik wel altijd nieuw koop voor de kinderen zijn boxershorts, sokken en schoenen.

Fotoboek maken
We zijn natuurlijk in de meivakantie al weggeweest naar Turkije, maar die foto’s liggen nog steeds te wachten (oftewel ze staan op een usb stick) om in een album te worden geplakt (gedrukt dus). Ik ben niet zo goed in dit soort dingen weet ik van mezelf, omdat ik er gewoon geen tijd voor vrij maak. Gelukkig is mijn moeder wel zo en maakt ze inmiddels al sinds jaar en dag fotoboeken van de jongens. Toch wil ik er nu toch echt eens zelf mee beginnen! Op Fotoboeken.nl maak je namelijk in een handomdraai een mooi fotoboek. Dit staat dus vrij bovenaan mijn to-do-lijstje voor de komende periode!

Boekenkast en speelgoed uitzoeken
Omdat de oudste nu altijd leest op zijn e-reader, zijn er een heleboel boeken die de deur uit kunnen. Er worden vast wel een aantal andere kinderen erg blij van. Natuurlijk zijn er een aantal boeken nog wel geschikt voor de jongste, dus die schuiven gewoon twee kamers op. De rest gaat naar een goed doel! We hebben in de vakantie al een beginnetje gemaakt met het uitzoeken van speelgoed, maar het einde is nog niet helemaal in zicht. Ook daar zal ik dus nog even wat tijd voor vrij moeten maken.

Afbeelding: Fotoboeken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.