En het is weer tijd voor een fantastisch product van Gezinnig! Ik geef alle papa’s & mama’s  het advies om eens goed te kijken naar hun assortiment. Veel van hun producten maken het leven (met kinderen) zo ontzettend veel makkelijker! Ik zou niet meer zonder kunnen! Vandaag mijn recensie over Tafelklets!

Zoals jullie weleens eerder hebben kunnen lezen, zou mijn kleine vriend het liefste elke dag broccoli of patat eten. Hoewel de Hollandse pot (gewoon simpele aardappels, groente en een stukje vlees) er steeds beter ingaat, wil hij het buitenlandse eten dat ik zo nu en dan maak toch echt niet! Na een paar happen roept hij dat zijn buik vol zit en wat we als toetje gaan eten! Herkenbaar?!
Resultaat: vechten aan tafel omdat je als moeder zijnde toch wil dat je kind zijn/haar bord leeg eet…of tenminste een poging doet…dat moet anders kunnen toch?!

Gezinnig heeft een nieuwe titel uitgebracht: Tafelklets! Een handig boek wat het eten niet lekkerder maakt, maar waardoor het wel gezelliger aan tafel wordt. De vragen en opdrachten zorgen voor vrolijkheid en verrassende gesprekken. Ik merk zelfs dat hij tijdens het doen van de opdrachten steeds vaker gewoon automatisch een hap neemt. Resultaat: bord bijna leeg! Hij vraagt nu ook iedere avond of we het boekje weer in gaan vullen, dus het maakt zeker weten indruk!

Op elke pagina is invulruimte voor zes eters aan tafel. Bovenaan de pagina is ruimte om je mening te geven: Hoeveel sterren geef jij de smaak van het eten? Hoeveel pluimen geef jij de kok? Hoe lief was jij vandaag? En een aantal woorden om de dag door te nemen: Was jij vandaag beleefd, nieuwsgierig, lui, blij?

Onderaan iedere pagina steeds een nieuwe opdracht. Een cursus tafelmanieren, interview je tafelgenoten, of eet één minuut met één hand achter je rug. En natuurlijk volop kletsvragen. Wat ruikt niet lekker, maar smaakt wel lekker? Waar heb je vandaag heel hard over nagedacht?

Achterin het boek staan zes groenterapporten: geef groentes vier keer een cijfer, en kijk of je smaak verandert. Het zou toch wat wezen als hij over een tijdje ineens lof zou eten bijvoorbeeld? Worteltjes krijgen altijd een 10…en broccoli ook..nu de rest nog…champignons enzo!

Gebruik Tafelklets! voor, tijdens of na het eten. De speelse inhoud laat iedereen aan tafel samen eten, kletsen, proeven, lachen en natafelen.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.