koken voor kinderen

Hallo Allemaal! Hierbij mijn eerste blog en recept voor Kiddowz!  Ik zal mezelf eerst kort aan jullie voorstellen. Mijn naam is Madelon, ben 30 jaar en woon in de omgeving van Rotterdam. Gek op koken en bakken en mama van Jesse, een ondeugende peuter van 27 maanden.

Tijdens mijn zwangerschap is mijn manier van koken veranderd, dit omdat ik ineens niet meer tegen dingen uit pakjes kon. De geur alleen al brrrr….
Toen het moment kwam dat Jesse ook nog mee ging eten, vrij vlot hij was toen een week of 13, veranderde het laatste beetje wat nog over was van mijn before zwanger zijn kookkunsten. Reden: ik wilde dat hij alles zou leren eten, ook de groente die papa en mama misschien wat minder lekker vonden. Daarnaast heb ik me enigszins verdiept in wat kinderen lekker vinden en welke smaken het goed doen. Ineens aten we courgette, venkel en zoete aardappel, terwijl we dit daarvoor eigenlijk niet aten. Niet omdat we het niet lustte, ik dacht er gewoon niet aan.
Mijn manier van koken is kindvriendelijk en niet al te moeilijk, de meeste maaltijden zijn ook snel te bereiden. Koken is heerlijk maar hoeft niet altijd veel tijd te kosten.

Het eerste recept dat ik met jullie wil delen is: Gnocchi met gele courgette.
Makkelijk en voor de kindjes die niet zo van groente houden, gele courgette kan je goed “verkopen” als kaas.

Gnocchi met gele courgette

Ingrediënten:
voor 4 personen
1 pak gnocchi a 500 gram
2 gele courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels mascarpone
100-125 gram geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Dit duurt zo’n 3-5 minuten.
In de tussentijd maken we de saus, voor dit gerecht heb je niet meer dan 10 minuten nodig. Zeker niet als je eerst water kookt in de waterkoker en het dan gekookt en wel met de gnocchi in de pan doet, om vervolgens opnieuw aan de kook te brengen.

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze n 3 a 4 eetlepels olijfolie met wat peper en zout.
Rasp de courgettes en doe ze bij de ui en knoflook in de pan. Laat de courgette lekker smoren. Ik doe er op dit punt vaak wat extra olijfolie bij, courgette zuigt namelijk alles op en zo word het nog smeuiger.

Na een minuut of 4 mag de mascarpone erbij en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas.
Als de kaas is opgenomen, het vuur uitzetten en het alles in een kom doen om het met de staafmixer fijn te maken. Het hoeft niet door en door fijn gemalen te zijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten.

Giet de gnocchi af en laat ze even uitdampen. Doe ze daarna bij de gele courgette saus en roer het goed door elkaar.
Verdeel het over de borden en strooi er de overgebleven Parmezaanse kaas overheen. Voor de liefhebber nog wat peper, zout en olijfolie en klaar ben je.

Uiteraard kan je deze saus ook met groene courgette maken.
Maar mocht je kind nu niet zo’n liefhebber zijn van groente, dan kan je gepureerde gele courgette met kaas op deze manier heel goed verkopen als kaassaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.